Počela privođenja u Zadru: Osumnjičenima za silovanje određen istražni zatvor, dvojica dovedena na sud

silovanje napad ozljeda
Ilustracija

Kako doznaju 24sata, osumnjičenici za silovanje djevojke idu u pritvor. Nešto prije 18 sati počela su privođenja, a prvog mladića doveli su u autu sa zatamljenim staklima.

Dvadesetak minuta kasnije na sud su doveli još jednog od privedenih te ga uveli direktno automobilom u zgradu suda, piše 24 sata.

Dok su ih privodili, članovi njihovih obitelji pred sudom su samo vikali: ‘Istina će se pokazati!’

Podsjetimo,U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru su 12. listopada 2019. u službi dežurstva provedene dokazne radnje prvog ispitivanja petorice mlađih punoljetnih hrvatskih državljana (2000., 1999., 2000., 2000., 2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela, teških kaznenih djela protiv spolne slobode , bludnih radnji , iskorištavanje djece za pornografiju i tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja da su kaznena djela počinjena u jednome mjestu na području Zadarske županije na štetu djeteta. Nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja, državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih pet mlađih punoljetnika, ali ga sudac istrage nije prihvatio već je odredio mjere opreza.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je Županijskom sudu u Zadru žalbu protiv rješenja suca istrage kojim nije prihvaćen prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv petorice osumnjičenika već su im određene mjere opreza.

Izvanraspravno vijeće poništilo odluku suca Markovića i odredilo im jednomjesečni pritvor.

Ostavi komentar