OPREZ! Na Facebooku se pojavila lažna nagradna igra – pogledajte o čemu je riječ

Foto: Pixabay

Prevaranti imaju sve više ideja kako bi olako ‘zaradili’ novac. Najnovija prevara pojavila se na Facebooku, piše Poslovni.hr, a prenosi Klikaj.hr.

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama. Stoga su poslali upozorenje svim građanima i upute kako se ponašati ako nalete na takve igre.

Evo o čemu se točno radi:

Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre u kojima je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa “sviđa mi se”/”like”, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

“Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe”, upozorava policija.

Nemojte dijeliti takve objave na vlastitim Facebook stranicama, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šaljite putem društvenih mreža ili elektroničke pošte, dodaju u upozorenju.

Foto: Poslovni dnevnik
Foto: Poslovni dnevnik

Ostavi komentar