Online obilježavanje Svjetskog dana pčela

Svjetski dan pčela obilježava se 20. svibnja, a UN je taj datum odabrao kako bi se podigla svijest o značenju pčela te upozorilo na njihov masovni gubitak. Upotrebom pesticida broj oprašivača, pa tako i pčela, u Europi je u posljednjih 30 godina smanjen za više od 70 %.

Stoga je kontrolirana upotreba selektivnih ili zabrana prskanja insekticidima ključna za opstanak pčela. Zbog toga i naši prehrambeni tehnolozi trebaj dobro zasukati rukave kako bi očuvali pčele za naše voće i povrće i kvalitetan med.

Online obilježavanje Svjetskog dana pčela namijenjena je svima koji se bave pčelarstvom ili proizvodnjom meda, a zainteresirani su za aktualna događanja u pčelarstvu.

Obilježavanje već drugu godinu organiziraju Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever i Hrvatska Gospodarska Komora, Županijska komora Koprivnica, a predavanja i diskusiju će voditi: Ivana Blaško Bešvir, mag.ing. preh. teh., Željko Hećimović predsjednik Klastera Pčelara Podravina Đurđevac, Havaić Vladimir vlasnik mEDEN – OPG -a za apiterapiju, Suzana Operman, dipl. ing. preh. teh. viša stručna suradnica Županijske komore Koprivnica te izv. prof. dr. sc. Bojan Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever

Obilježavanje će započeti predavanjem 20. svibnja u 14 sati, a zatim nastaviti diskusijom na koje možete pristupiti klikom na sljedeći link: https://meet.google.com/drt-oexq-byb

Ili QR kod:

Ostavi komentar