ODBOJKA NA PIJESKU: Nakon prvog dijela klupskog prvenstva PH lige KOP Čakovec treći

odbojka na pijesku (3)

Prvi pravi ljetni vikend u ovoj godini donio je početak klupskog Prvenstva Prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Uz igračice Kluba odbojke na pijesku na terenim zagrebačkog Jaruna u subotu i nedjelju 8. i 9. lipnja našle su se i ekipe: KOP Siget i KOP Jarun iz Zagreba, KOP Žnjan iz Splita, KOP Retfala iz Osijeka, KOP Žal iz Pule i KOP Opatija iz Opatije.

Sustav igranje je dvokružni, svatko sa svakim. Svaki klub prijavljuje dva para i bori se protiv dva protivnička para. U prvom nastupu prvog dana naše igraju sa Osječankama, Ana Stanković/Sara Petak na terenu jedan, a Iva Bulović/Ema Frančić na terenu dva.

Oba čakovečka para igraju sigurno i dominiraju terenom, sigurno dobivaju prvi set. Zanimljivo, i jedne i druge imaju pad koncetracije u drugom pa Osječanke na oba terena poravnavaju na 1:1. Ipak, kvaliteta igračica KOP-a Čakovec dolazi do izražaja u trećem odlučujućem setu i prva dva boda su na kontu Čakovčanki.

U drugom susretu protiv KOP-a Jarun čakovečki trener Ivan Vabec odlučio se za nastup u istim sastavim. Stanković/Petak opet moraju igrati treći set za pobjedu i opet sigurno dobivaju odlučujući set, dok Bulović/Frančić nemaju problema sa svojim protivnicama i naredna dva boda su osvojena. Sa četiri boda na kontu, naše pjeskašice imale su samo sat vremena za odmor.

Treći dvoboj dana donio im je odmjeravanje snaga s Opatijkama. Trener Vabec nakon kratke konzultacije s igračicama odlučuje ne mijenjati sastav, što se pokazalo ispravnim, jer su ostvarene pobjede na oba terena sa 2:0. Vrijedno je spomenuti kako su Stanković/Petak nakon lako dobivenog prvog seta u drugom nevjerojatno pale u igri i Opatijke su čak vodile s 9:1. No, tada se dešava veliki preokret u kojem cure iz Međimurja odličnom igrom u polju i jakim servisom dolaze do poravnanja kod 10:10 i osvajaju i taj set. Nakon tri susreta uknjiženo je maksimalnih šest bodova.

U četvrtom susretu Stanković/Petak dobivaju zasluženi odmor, a prilika je ukazana mladima Ivi Hranilović/Klari Škvorc. Iako je nasuprot mreže lider prošlogodišnjeg prvenstva naše mlade igračice igraju bez respekta, pružaju izvanrednu igru i u ravnopravnoj igri tijesno gube, u prvom setu su osvojile 18, a u drugom 17 poena. U svom četvrtom nastupu Bulović/Frančić nisu uspjele iznenaditi kvalitetne protivnice i po prvi put KOP Čakovec ne upisuje bodove.

U nedjelju u prvom susretu protivnik je KOP Žal iz Pule. Čakovčanke na prvi terene izvode Stanković/Petak, dok su na drugom Bulović/Frančić. Kako je ispričao trener Ivan Vabec početak susreta se odvijao kako je samo mogao poželjeti. Na tehničkom odmoru, na oba semafora je identičan rezultat, 13:8 i 13:8 za naše, Stanković/Petak zadržavaju nivo igre i dobivaju prvi set, dok par Bulović/Frančić vodi ogorčenu borbu za svaki poen. Protivnice ih sustižu i igra se na razliku te naše gube s 22:24. U drugom setu Bulović/Frančić nemaju više snage i koncentracije pa gube s 0:2. Stanković/Petak osvojile su bod za svoju ekipu sjajnom igrom u trećem odlučujućem setu, što je svojevrsno iznenađenje jer su Puljanke bile favoriti u ovom susretu, a prema razvoju događaju umalo su ostale bez ijednog boda. U zadnjem susretu prvog dijela natjecanja snage odmjeravaju KOP Čakovec i KOP Žnjan. Stanković/Petak sjajno pariraju sestrama Bečić, igra je puna lijepih poteza, spličanke za nijansu bolje i dobivaju oba seta. Na drugom terenu, umjesto Ive Bulović s Emom Frančić u paru je Mirjam Varga. Spličanke u oba seta ostvaruju značajnu prednost. Naše odbojkašice ih sjajnim potezima sustižu, ali ipak ne uspijevaju doći do pobjede i gube s 0:2.

S osvojenih sedam bodova igračice KOP-a Čakovec zauzimaju sjajno treće mjesto. Trener Vabec je izjavio kako se rijetko događa da od ukupno sedam igračica koje su nastupile ne možeš izdvojiti najbolje.

– Sve zaslužuju velike pohvale za prikazanu igru i zalaganje, posebno kad se zna kakvi su uvjeti za igru bili ovaj vikend. zaključio je Vabec.

odbojka na pijesku (2)

 

Ostavi komentar