15 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Nove cijene: Evo koliko će koštati mljeveno meso, ulje, šećer…

Ministar gospodarstva Davor Filipović na sjednici Vlade u petak rekao je kako će se mijenjati ograničene cijene za devet proizvoda, piše Večernji list

Podsjetio je na početku da je Vlada u rujnu prošle godine donijela odluku da se cijene tih proizvoda ograniče za skoro 30 posto.

– Ovom odlukom predlaže se da se cijena ulja i mljevenog mesa smanji za dvije kune, a šećera i svinjske lopatice da se poveća za dvije kune – istaknuo je ministar Filipović.

Podsjetimo, među devet proizvoda s ograničenom cijenom su ulje, glatko i oštro brašno, šećer, svinjsko meso (svinjski vrat s kosti i svinjska lopatica bez kosti), pileće i miješano mljeveno meso i mlijeko. Cijena suncokretovog ulja, koja je trenutačno bila ograničena do 15,99 kuna, tj 2,12 eura, sada ne smije prelaziti 1,86 eura.

Najviša maloprodajna cijena bijelog kristalnog šećera po kilogramu do sada nije smjela prelaziti cijenu od 7,99 kuna, tj 1,06 eura, a novom odlukom se utvrđuje da ne smije prelaziti 1,33 eura. Marža trgovca obračunata na neto fakturnu cijenu, umanjena za sve rabate i izvanfakturne popuste, u ovom segmentu se povećava s 1 na najviše pet posto.

Najviša maloprodajna cijena za svinjsku lopaticu bez kostiju do sada nije smjela prelaziti cijenu od 24,99 kuna (3,32 eura) po kilogramu, a sada se povećava na 3,58 eura. A najviša maloprodajna cijena za svinjsko mljeveno meso u pakiranju do 1 kilogram, koja do sada nije smjela prelaziti cijenu od 32,99 kuna (4,38 eura), sada se smanjuje na 4,11 eura. Ograničenje će trajati do 31. ožujka.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE