Mate Janković odgovorio ministru Horvatu: Postavili smo standard koji sustav ne zna i ne može pratiti

Mate Janković
Mate Janković // Foto: Facebook Mate Janković

Ministar graditeljstva Darko Horvat najavio je kako će od ponedjeljka za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji kuhati vojna tvrtka Pleter, piše Klikaj.hr.

Također, istaknuo je kako količina dnevno pripremljenih obroka prelazi 15.000 te smatra da je to prevelik i neodrživ broj koji je potrebno pripremati.

Nakon izjave ministra Horvata na svojoj Facebook stranici oglasio se chef Mate Janković koji je nakon razornog potresa otišao u Banovinu gdje kuha za stanovništvo stradalo u potresu.

– Ovo što sada pišem i radim je moj zadnji post po pitanju svega sto se trenutno događa. Moje kolege i ja smo kotačić nečeg sto nama ima smisla. Krećem od sebe, dao sam što mogu, neki su dali puno više, ali smo nešto dali. Činjenično stanje je da smo zaobišli “sustav” koji nas sada svojata i “preuzima”, ali u trenutku kad smo odlučili raditi, motiv nam je bio pomoći. Možda je problem sto smo postavili standard koji ‘”sustav” ne zna i ne može pratiti. Možda. Da se ne lažemo, godinama kolektivno stvaramo atmosferu gdje nekompetenciji dajemo na značaju zbog sitnih osobnih interesa. Sada nam se svima to vraća. Mi ljudi iz oštećene industrije – slobodni smo svi, boli nas što ne stvaramo, što ne radimo, što smo visoko turažni strojevi koji stojimo ugašeni zbog okolnosti koje su nas snašle. Zato smo u prilici pomoći i organizirano djelovati.

Nisam glasnogovornik organizacije, već osoba koja je zbog svog djelovanja stvorila sljedbeništvo društvenih mreža i pozornost medija. Zato koristim ovu platformu da ukazujem i izvještavam javnost lišen PR umivenosti i počešljanosti svega što se plasira. Nisam nužno u pravu, možete me demantirati i ispraviti činjenicama, ali se trudim reći istinu s mog stajališta i ispričavam se ako sam u krivu.

Ljudi, stvarno smo se potrudili, neki su spavali u autima, kuhali u šatorima na hladnoći, neki su vozili svaki dan, neki donirali, neki bili tu i dali lijepu riječ i emociju, neki objektivno izvještavali. Dali smo obol poslu koji zapravo nije naš. Naš je posao volontirati, a ne biti sustav. Pomazite i dalje, ne zaboravite na osobu koja je u 15 sekundi izgubila sve. Vratimo se na “zaobišli smo sustav” – nema ga. Nemojte zaboraviti to. Molim vas, napisao je Mate Janković na svom Facebook profilu.

Ostavi komentar