Martinu Josipu Kocijanu ekipno srebro i pojedinačna bronca na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi

Na 27. Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja je održana u mađarskoj Nagykanizsi hrvatska reprezentacija u sastavu: Krešimir Nežmah, Dorijan Lendvaj, Patrick Pavić i naš Međimurec Martin Josip Kocijan u konkurenciji 13 zemalja postigla je sjajan rezultat osvojivši ekipno srebro odmah iza Poljske. 

Martin Josip Kocijan i Dejan Drabić nakon završne podjele medalja i priznanja u Nagykanzsi

Martin Josip Kocijan inače dosadašnji učenik Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, uskoro brucoš na FER-u i član  međimurskih informatičkih udruga MIS i MIK osvojio je i izvrsnu pojedinačnu broncu.

Njegove kolege iz reprezentacije osvojili su još jedno zlato i dva srebra (medalje dobivaju plasirani u gornjem domu poretka, a za zlato je trebalo biti među 4 najbolja i taj zaista veliki rezultat postigao je i hrvatski reprezentativac Dorijan Lendvaj).

Hrvatska reprezentacija natjecala se online kao i još pet drugih reprezentacija, dok su u petak bili svi na završnici u Nagykanizsi u pratnji Dejana Drabića.

Na olimpijadi je sudjelovalo ukupnom 56 natjecatelja, tj. 13 reprezentacija i to Austrije, Češke, Hrvatske, Italije, Litve, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Švicarske.

Ostavi komentar