Kurikul za ljudsko dostojanstvo – Online edukacija

Trenutno su otvorene prijave za novu online edukaciju “Kurikul za ljudsko dostojanstvo” u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH).
SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Više o SSMH možete pročitati ovdje.

U neizvjesnim tjednima koji nam slijede zbog pandemije COVID-19, SSMH omogućuje online provedbu „Kurikula za ljudsko dostojanstvo“ u osnovnim školama za djecu od 5. do 8. razreda diljem Hrvatske kako bi vrijeme pred sobom ispunili što kvalitetnije i za osobni rast.

1) Što je Kurikul za ljudsko dostojanstvo?

Kurikul za ljudsko dostojanstvo ili HDC (engl. Human Dignity Curriculum) je odgojno-obrazovni program kojim se osnovnoškolcima pružaju radionice putem kojih mogu naučiti o važnosti ljudskog dostojanstva, solidarnosti, dobiti podršku u stvaranju i održavanju prijateljstava te poticaj na akademsku i osobnu izvrsnost!

⮚ Program je odobren od strane Ministarstva obrazovanja Republike Hrvatske.

⮚ Do sada je iskustvo radionica prošlo više od 300 učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

2) Kako će izgledati provedba Kurikula za ljudsko dostojanstvo Online?

⮚ Interaktivne radionice će se odvijati kroz 5 tjedana: od 4. 5. do 5. 6. 2020.

⮚ Provodit će se putem web aplikacije Google Meet.

⮚ Svaki tjedan biti će jedna radionica, u trajanju do 60 minuta.

⮚ Učenici će biti podijeljeni u dvije skupine (prema dobi i razredu):

– grupa za učenike 5. i 6. razred osnovne škole

– grupa za učenike 7. i 8. razred osnovne škole

3) Tko će provoditi radionice?

⮚ Radionice provode mladi volonteri iz udruge Svjetski savez mladih Hrvatska.

⮚ Svi volonteri koji provode radionice iz raznih su pomagačkih zanimanja kao što je psihologija, medicina, edukacijska rehabilitacija i socijalni rad sa prethodnim iskustvom provođenja radionica i izravnog rada sa djecom.

Ovaj program kroz niz radionica ističe ljudsko dostojanstvo kao temelj za izgradnju identiteta i karaktera kod osnovnoškolske i srednjoškolske djece. Program polazi od holističkog pristupa, što znači da na dijete i čovjeka općenito, gleda kao na cjelovito biće koje se može razviti i ostvariti na tjelesnom, psihičkom, emocionalnom, moralnom i duhovnom planu.

„Kurikul za ljudsko dostojanstvo“ je potreban jer može nadomjestiti neke od ključnih nedostataka obrazovnog sustava u Hrvatskoj i mnogim drugim državama. Cilj samog programa je pružiti djeci priliku sudjelovanja u zanimljivim i interaktivnim radionicama koje potiču djecu na razumijevanje koncepta ljudskog dostojanstva u svrhu razvoja pozitivnih životnih navika i vrijednosti. Ovaj program usmjerava djecu na prepoznavanje slobode za izvrsnost kao najvažnijeg oblika slobode koji će im omogućiti ispunjen, ostvaren, autentičan i dostojanstven život. Povrh svega, ovaj program uči djecu da sebe i bližnje gledaju kao na cjelovito ljudsko biće i poštuju ih kao najvišu vrijednost.

Za sudjelovanje u navedenom programu, potrebno je da roditelji ispune podatke za svoju djecu putem službenog obrasca na povezniciPrijave traju do 3. svibnja 2020.

Molimo Vas da navedene informacije podijelite mladima putem društvenih mreža i e-maila kako bi saznali više informacija o ovom hvalevrijednom projektu!

Sve informacije vezane uz tekst i slika objave nalaze se u prilogu.

Također, informacije o navedenoj edukaciji nalaze se i na društvenim mrežama: Facebook Instagram.

Ostavi komentar