Krunoslav Capak otkrio kakva nas jesen čeka

Krunoslav Capak Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gostovao je u Dnevniku HTV-a te je rekao kako se intenzivno razmišlja da se od jeseni ograniče okupljanja, piše HRT.

U gostovanju na HRT-u istaknuo je  kako se moramo naviknuti na suživot s virusom te da se nada da će trend novoobiljelih biti silazan.

Mislimo da ove brojke nisu pretjerane, rado bi da budu manje. Moramo se priviknuti da je koronavirus ovdje. Treba se naučiti na novu normalu, treba intenzivno raditi na smanjivanju. Ne mislimo vraćati karantenu, niti bilo tko u svijetu, istaknuo je Capak.

Intenzivno se razmišlja da se od jeseni ograniče okupljanja. Slovenija ima ograničenje na 50. Mi smo imali odličnu situaciju i da smo htjeli osloboditi gospodarstvo i društvene okolnosti. Mi sad nećemo smanjivati tu brojku, ali smo s propisivanjem strožih mjera, s prijavljivanjem okupljanja gdje ima više od 100 ljudi Civilnoj zaštiti, koja onda podliježu nadzoru inspektora civilne zaštite, nastojali dovesti stvari u red, rekao je Capak.

Ostavi komentar