Koštana srž mame Ane iz Jurovca se primila! Nikola Pokrivač uvjeren u ozdravljenje!

Mama Ana i Nikola Pokrivač
Mama Ana i Nikola Pokrivač

Kako donose 24 sata dobre vijesti dolaze od Nikole Pokrivača, u njegovoj najtežoj utakmici u životu, borbi za ozdravljenje od Hodgkinove bolesti. Hodgkinov limfom je rak limfnog sustava, koji je dio imunološkog sustava.

Nikoli se početkom ove godine ponovno vratila bolesti i bila je potrebna transplantacija matičnih stanica od podudarnog darivatelja. Organizirana je i velika akcija darivanja matičnih stanica u Varaždinu i Svetom Martinu na Muri, koju je organizirala Zaklada Ana Rukavina, kako bi se možda pronašao donor.

Od majke Ane koji živi u Jurovcu kraj Svetog Martina na Muri primio je najprije matične stanice, ali nisu odgovarale u dovoljno velikom postotku. Ipak, jedan od najpoznatijih međimurskih nogometaša i posljednji međimurski reprezentativac nakon Ladića i Jarnija, Nikola Pokrivač za 24 sata u subotu je izrekao nove puno optimističnije stanje stvari, nakon što se kod kuće oporavlja od tretmana u kojem je u tri godine po treći put obavljena transplatacija.

– Od majke sam prvo primio matične stanice, no one nisu odgovarale u dovoljno postotku. Ali, koštana srž je odgovara i za sada je sve u redu, a vjerujem da će tako i ostati, optimistično je poručio Pokrivač.

Nikola, drž se i ozdravi nam što prije.

 

Ostavi komentar