Korona ne može ništa hrvatskom turizmu: Na GP Goričan iz smjera Mađarske kilometarska kolona

Hrvatski turizam kao rijetko koji u Europi je otporan na koronavirus krizu. Svjedočimo punim plažama diljem Jadrana, a ministar financija Zdravko Marić trlja ruke jer su prihodi od PDV-a ovih dana neznatno manji nego prošle godine. Još da se na moru sve prijavi što se naplaćuje…

Najbolje žetva tek počinje, jer ove subote 1. kolovoza na cestama prema moru su od ranog jutra ogromne gužve, vozi se usporeno i u kolonama, javlja HAK.

Velika je gužva i na našem graničnom prijelazu Goričan s Mađarskom, Kolona je nekoliko kilometara i na ulaz u Hrvatsku čeka se sat i pol. Nije čudno jer najviše turista u našu zemlju dolazi iz Češke i Poljske.

HAK javlja kako će se tijekom cijelog dana zbog veće gustoće prometa povremeno voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače se poziva na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja, kako ne bi došlo do nesreća i zastoja.

Ostavi komentar