FOTO: Dubrovnik ipak u završnici utakmice kupa slomio snažan otpor košarkaša Međimurja

Prvoligaš Dubrovnik prošao je našeg drugoligaša Međimurje i očekivano se plasirao u osminu-finala, među 16 najboljih ekipa Hrvatske u hrvatskom košarkaškom Kupu Krešimir Ćosić. Iako su u Čakovec stigli u nekompletnom sastavu, bez svojeg “najvišeg” igrača Vodopije (202 cm) i kapetana Došena, sa samo 8 igrača, ipak su predvođeni Perkovićem koji je zabio 18 poena i najefikasnijim u svojim redovima Dubaljem (19 koševa) slomili u zadnje 2 minute utakmice snažan otpor domaćina i slavili pobjedu u dvorani čakovečke II. OŠ 82:76.

KK Međimurje

Međimurje je predvodio kapetan Danijel Krajačić koji usprkos poslovnim i privatnim obvezama (prinova u obitelji) igra sjajnu košarku i opet zaslužio epitet najboljeg i najefikasnije igrača susreta s 25 poena. Da je malo više u treningu Krajačić bi zasigurno sam dobio ovu utakmicu i zabio još desetak poena.

Ovako je kapetan domaćih u zadnjih pet minuta uz podršku suigrača, posebice raspoloženog i dominantnog pod košem Ostoje (17 poena) ipak uspio najprije sustići gostujuće vodstvo, a onda s dvije uzastopne trice donijeti i prednost 3 i pol minute prije kraja. Domaći su poveli 73:69, ali za nešto više nije bilo dovoljno “energije”.

Gosti su pozvali time-out, Perković se vratio u igru i preuzeo odgovornost u napadu, odigrali “jako” i u obrani, te u minutu i pol napravili 9:0. Prednost su rutinski sačuvali do kraja, iako su igrači Međimurja pokušali sve da ipak naprave iznenađenje. Nisu uspjeli, na kraju +6 za goste.

KK Dubrovnik je osmini-finala Kupa Krešimir Ćosić u ovoj sezoni

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar