Finale Kupa Krešimir Ćosić regije sjever: Podravac u utorak gostuje u Čakovcu

Podravac Virje
Podravac iz Virja odličnom igrom u obrani limitirao je Grafičar na mali broj koševa i na kraju uvjerljivo izborio finale protiv Međimurja Foto: M. Novosel/Varaždinske vijesti

Košarkaši Međimurja ovog utorka 9. listopada u sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec ugostiti će bivšeg prvoligaša i dugogodišnjeg velikog rivala Podravac iz Virja u finalu Regionalnog košarkaškog kupa Krešimir Ćosić. Utakmica se igra s početkom u 20:45.

Međimurje je finale izborilo uvjerljivom pobjedom protiv Globetke, dok je Podravac imao puno teži posao protiv Grafičara iz Ludbrega koji je zajedno s njima u prošloj sezoni igrao Prvu mušku košarkašku ligu. Na kraju su oba kluba ispala u 2. košarkašku ligu sjever u kojoj će u ovoj sezoni igrati s našim Međimurjem.

Bit će to prava provjera koliko zapravo vrijedi momčad Međimurja koja je spoj mladosti i iskustva za novu sezonu i ligu koja će biti ipak znatno jača nego s obzirom na povratak dva prvoligaša.

Nažalost, uoči ove utakmice jedna loša vijest za sve ljubitelje međimurske košarke, da iako je pristupio našem klubu, po svemu sudeći veliko najavljeno pojačanje Međimurje i povratnik u međimursku košarku Goran Fodor izgleda da definitivno neće braniti boje čakovečkog kluba u novoj sezoni.

Što se tiče Podravca, po viđenom u Ludbregu i pobjedi u gostima 82:69, bit će vjerojatno glavni favorit za naslov prvaka u 2. ligi, pa je to dobra prilika da naši ljubitelji košarke u Čakovcu vide ogled dvije momčadi koje će uz Grafičar biti glavni kandidati i konkurenti u nadolazećem prvenstvu. Virje predvodi Stefan Zadravec, koji je blistao protiv Ludbrežana, zabio 30 koševa, tako da će njegovo zaustavljanje uz doprinos svih igrača u obrani i napadu biti važni faktori u nastojanju da se osvoji pobjednički pehar regionalnog kupa.

Ostavi komentar