Filip Ude osvojio još jednu veliku medalju: broncu na Svjetskom kupu

Filip Ude na pobjednikom postolju Svjetskog kupa u Mađarskoj
Filip Ude stigao je do još jedne velike medalje ovaj put na Svjetskom kupu u Szombathelyu

Nakon uspješnog ulaska u finale na World Challeng Cupu u mađarskom gradu Szombathelyu, najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude nakon četiri mjeseca stanke od posljednjeg nastupa na službenom natjecanju u subotu je uzeo još jednu medalju na velikom natjecanju – ovaj put broncu.

Naš najbolji gimnastičar Filip Ude tako je potvrdio na ovoj jakoj provjeri Svjetskog kupa druge kategorije, da hvata sve bolju formu uoči SP-a u Montrealu. Već u kvalifikacijama održanim u petak 31-godišnji Čakovčanin pokazao je da se dobro pripremao. S ocjenom 14.600 ušao je u subotnje finale kao treći. Za subotu je pripremio svoju najjaču vježbu s početnom ocjenom 6.5 (po starom pravilniku 7.0) i nije razočarao. Iako je prošlo dosta vremena od posljednjeg službenog nastupa pa se i osjetila nervoza, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan uspješno je odradio vježbu do kraja. Ocjena 14.133 na kraju je bila dovoljna za treće mjesto. Bolji od našeg pulena bila su dvojica Japanaca; Kazuma Kaya i Fuya Maeno. Filipov trener i sportski direktor čakovečkog gimnastičkog kluba Mario Vukoja bio je zadovoljan nastupom. „Fićo je već u petak jako dobro odradio tu kvalifikacijsku vježbu. Uspio je zadržati mirnoću i fokus iako je od posljednjeg nastupa u rumunjskoj Cluju Napoci prošlo više od četiri mjeseca. U finalu smo išli s njegovom najjačom vježbom koja je od svih vježbača imala najveću polaznu ocjenu i uspio je pokazati svoju koncentraciju. Još mu nedostaje malo mirnoće, ali dobra vijest je da se na njemu vidi koliko je fizički moćan“ izjavio je Vukoja.

Filip Ude osvojio broncu u Mađarskoj
Filip Ude na pobjedničkom postolju uz dva Japanca

Osvrnuo se i na činjenicu kako ovog puta pokraj srebrnog olimpijca nije bilo Igora Kriajimskog. „Obojica smo i dalje njegovi treneri, ali u Mađarskoj smo malo zamijenili uloge. Većinom je Igor pokraj njega, a ja sudim, međutim i Igor je ove godine položio sudački ispit. Budući da mu trebaju tri kontrolna suđenja za napredovanje odlučili smo kako će ovog puta on suditi, a ja biti uz Filipa“ komentirao je. Filipov stručni stožer nakon Szombathelya gleda prema Montrealu i Svjetskom prvenstvu.

„Prvo ćemo odraditi sedmodnevne pripreme u Rusiji na konju proizvođača Gymnova (u ATON-u se nalazi konj proizvođača Spieth – op.a.) koji će biti i službeni konj na Svjetskom prvenstvu. U Kanadu ćemo krenuti 27. rujna jer smo se odlučili na kraću adaptaciju. Optimistični smo, ali ćemo na natjecanje otići u tišini, bez velike pompe“ poručio je Igor Kriajimski. Svjetsko prvenstvu u Montrealu na rasporedu je od 2. do 8. listopada.

Rezultati (konj s hvataljkama) – Svjetski kup u Szombothelyu:

1. Kazuma Kaya (Jap) 14,433

2. Fuya Maeno (Jap) 14,266

3. FILIP UDE (HRV) 14,133

4. Slawomir Michnak (Slk) 13,833

5. Marios Georgiou 13,766

6. Juho Kanerva (Fin) 13,333

7. ROBERT SELIGMAN (HRV) 13,033

8. Zoltan Kallai (Mađ) 13,000

Ostavi komentar