Društvo branitelja Veteran iz Međimurja na svečanoj sjednici uz Dan općine Hrvatska Dubica

Na poziv načelnice Općine Hrvatska Dubica Ružice Karagić, svečanoj sjednici prigodom Dana općine nazočili su predstavnici “Veterana” – društva branitelja Domovinskog rata iz Međimurske županije. 
Znatan broj članova Društva Veteran su kao pripadnici 2. domobranske bojne/24. domobranske pukovnije (Domobranske bojne Čakovec) ili kao pripadnici 34. inženjerijske bojne Čakovec u VRO „Oluja“ učestvovali u oslobađanju Hrvatske Dubice i Hrvatskog Pounja doHrvatske Kostajnice.
Nazočnost Svečanoj sjednici predstavnika Društva Veteran je projektna
aktivnost projekta Pobjeda; Zahvalnost i Ponos 2023“ koje provodi Društvo, a sufinanciraju; Ministarstvo hrvatskih branitelja, Međimurska županija, Grad Čakovec i Općine Sveti Juraj na Bregu i Štrigova.
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Hrvatskoj Dubici odana je počast žrtvama iz Domovinskog rata.
Misno slavlje u crkvi Presvetog trojstva predvodio je vlč. Damir Kunić,
a svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u Hrvatskom domu.
Na Svečanoj sjednici nazočnima se u ime Društva Veteran obratio umirovljeni pukovnik Željko Tomašić, u VRO „Oluja“ Načelnik inženjerije VI. Zbornog područja Bjelovar – predsjednik Društva Veteran.
Tomašić je nazočnima Načelnici Općine i članovima Općinskog vijeća prenio čestitke Međimurskog župana Matije Posavca i Gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini, te je u vrlo emotivnom govoru kao sudionik tih događanja sve nazočne podsjetio na slavne dane ponosa i slave kada se stvarala hrvatska povijest.
Bili smo zajedno u ratu, vrijeme je da budemo zajedno i u miru, riječi su predsjednika Društva Veteran, koji je načelnici Općine predao prigodan poklon. Predstavnici Društva Veteran su se zadržali u srdačnom razgovoru s Načelnicom općine Ružicom Karagić i herojem Domovinskog rata, umirovljenim pukovnikom Ivicom Panđa – Orkan.
Milka Tomašić

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE