Dođite u Lendavu na bogata ljetna događanja

lendava

Lendavu, koja se kandidira za naziv Europske prijestolnice kulture 2025. godine, vrijedi posjetiti zbog bogatog programa ljetnog festivala. U okviru ovogodišnjeg ljetnog programa pripremamo bogato događanje namijenjeno najširoj javnosti. U programu su brojna događanja, s mnogo glazbe, kapljicom književnosti i umjetnosti, raznim filmskim i kazališnim predstavama, kreativnim i umjetničkim radionicama, brončanim lijevanjem, kulinarstvom i brojnim iskustvima.

Dođite i zajedno s nama poletite u Lendavu: detaljan raspored događanja dostupan je na mrežnoj stranici: www.lendava-lendva.si!

Kralj ljeta u znaku Festivala Vinarium: 24. kolovoza  – 07. rujna 2019.

Na vrhuncu ljetnog događanja, Lendava poprima boje Festivala Vinarium, kada stara gradska jezgra zamiriše po bograču i kulinarskim delicijama, kada u čašama zaiskri rujno vino, kada zvuci glazbenih melodija zagriju srce, a razna događanja pozivaju na svoja uprizorenja.

Međunarodno natjecanje u kuhanju riblje juhe, 24. kolovoza 2019.

U ugodnoj atmosferi vrućeg ljetnog dana u Lendavi se održava zabavno-kulinarska manifestacija, u okviru koje posjetitelji mogu degustirati riblju juhu, tradicionalno jelo Panonske nizine ili se okušati u kuhanju ovog jela. Kulinarska manifestacija uključit će i animaciju i radionice za djecu te folklorni festival i koncerte.

Bogračfest 2019, 31. kolovoza 2019.

Pozivamo Vas da se okušate na najvećem natjecanju u kuhanju bograča u svjetskoj prijestolnici bograča! Ovogodišnji Bogračfest održat će se posljednje subote u kolovozu, kada će oko 100 timova uzduž Glavne ulice konkurirati za naziv majstora bograča. Cjelodnevno događanje bit će obogaćeno popratnim programom za djecu i mlade, a glazbeno-zabavni program bit će završen nastupom benda Tanje Žagar i Luke Bassija na središnjoj pozornici.

Lendavska berba grožđa, 7. rujna 2019.

Lendavska berba grožđa ili kako u Lendavi vele Lendavska trgatev, ove godine obilježava 40. godišnjicu; tradicionalna povorka kroz staru gradsku jezgru s prikazom običaja, poslova i nošnji pravi je užitak za oči, kulturna baština u pjesmi i plesu očarava ljubitelje folklora, a ne nedostaju ni animacije za djecu i zabava do kasno u noć. Ove godine će se tradicionalna etno-kulinarska manifestacija završiti nastupom Ansambla Saše Avsenika i Poskočnih muzikanata.

Više informacija o ljetnom programu i Festivalu Vinarium:  www.lendava-lendva.si

 

Ostavi komentar