DETALJI DRAMATIČNE POTRAGE ZA NESTALIM RIBIČEM Nesretnog Andriju pronašli su ribočuvari

Foto: Klikaj.hr

Identifikacijom je utvrđeno da je beživotno tijelo mrtvog muškarca, koje je danas, u ponedjeljak, u ranim poslijepodnevnim satima pronađeno na jezeru Šoderici, kao što se i sumnjalo, zapravo nestali ribič Andrija Čolig (65), piše Klikaj.hr.

Na staroj Šoderici pronašla su ga dvojica ribolovaca, odnosno ribočuvari u čamcu ZŠRK Koprivnica, Mirko Hanžeković i Kruno Štefanec. Isplivao je na površinu nedaleko od mjesta gdje se pretpostavljalo da je zadnje bio. Odmah su pozvali policajce.

Andrija Čolig // Foto: PU KC-KŽ

Na tom je području i lociran u subotu, ali su tijelo nosile jake struje prema dubinama. Danas su ribolovci ponovno išli potvrditi lokaciju, i to s najnovijim sonarima, i na toj lokaciji se podigao pored njih.

Ribočuvari i ribiči krenuli su u potragu nakon policijskih ronioca s dva sonara koji imaju mogućnost pretrage širokog područja, tzv. SI Side imaging tehnologija, ili bočno skeniranje od plovila do 120 metara koje su zbog detalja smanjili na 30 metara. A što god se vidi, jasno se razlikuje. Drvo, panj ili neki predmet. Dodaje se GPS točka da se može poslije doći na nju.

Podsjetimo, u petak oko 16.58 sati Policijska postaja Koprivnica zaprimila je dojavu o nestanku 65-godišnjaka iz Koprivnice, a koji je u vrijeme nestanka bio u ribolovu na jezeru Šoderica. Njegov čamac je pronađen na drugoj obali jezera, poprijeko nastambe u kojoj je spavao. Na Šodericu je došao u četvrtak.

Od prve informacije o Čoligovu nestanku provodile su se intenzivne mjere traganja za njim, ali su zbog loših uvjeta morali i prekidati potragu. U traganje su bili uključeni ronioci intervente jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, policijski službenici, pripadnici HGSS-a i građani.

Uključili su se u potragu i ronioci iz Karlovca, Siska i Slavonskog Broda.

Čolig je bio u mirovini, a radio je prije u Podravkinom ugostiteljstvu.

Ostavi komentar