Danskim reprezentativcima Landinu, Hansenu, Mensahu i drugima Toplice Sveti Martin i dvorana M. Središće novi dom

Rukometna reprezentacija Danske
Danska reprezentacija završne treninge za EP u rukometu obavlja u M. Središću

Prva reprezentacija koja je stigla u međimursku bazu LifeClass Terme Sveti Martin gdje će dočekati početak EP u rukometu, već u ponedjeljak bila je Danska.

Danci su odmah navečer napravili i prvi trening u sportskoj dvorani u M. Središću, a danas ujutro uspjeli smo na brzinu napraviti nekoliko fotografija uoči početka njihovog jutarnjeg treninga, nakon čega nas je dočekala zamolba: No more picture! Do petka na rasporedu imaju čak 7 treninga, danas i sutra treniraju čak dvaput na dan ujutro od 10:30 i navečer od 18:30.

Danska je i na ovo EP stigla u vrlo impresivnom sastavu i sigurno je jedan od najvećih kandidata za osvajanje jedne od medalja. Reprezentaciju predvode sjajni vratar Landin i neuništivi strijelac Mikkel Hansen.

Mikel Hansen
Najveća zvijezda danskog rukometa Mikkel Hansen također je stigao u M. Središće

Evo i kompletnog sastava Danske kojoj će Toplice Sveti Martin i dvorana u M. Središću narednih dana biti “drugi dom”: vratari: Niklas Landin (Kiel) i Jannick Green (Magdeburg), igrači u polju: Nicklas Kirkelokke (GOG), Mangnus Landins (Kolding), Mads Mensah (Hannover), Rasmus Lauge (Flensburg), Lasse Svan Hansen (Flensburg), Hans Lindberg (Fuchse), Anders Zachariassen (Flensburg), Hernrik Mollgaard (PSG), Henrik Toft Hansen (Flensburg), Mikkel Hansen (PSG), Morten Olsen (Hannover), Michael Damgaard (Magdeburg), Tim Sorensen (Kristiand), Peter Balling Christensen (Holstebro).

Većina danskih reprezentativaca igra u njemačkim klubovima, najviše u Flensburgu koji igra Champions League i vrlo dobro stoji, te odličan Hannover koji je također u samom vrhu njemačke lige, dok ponajbolja dva igrača: M. Hansen i Mollgard brane boje francuskog PSG-a.

Danski reprezentativci u M. Središću
Danski reprezentativci pripremaju se za trening u dvorani u M. Središću

Danci će u dvorani u M. Središću odraditi najviše treninga sve do 16. siječnja do kada dvorana ima slobodne termine za treniranje s obzirom da nakon toga započinje nastava.

Glasnogovornica danskog saveza najavila nam je da će u dogovoru s izbornikom N. Jacobsenom jedan od predstojećih treninga (u srijedu ili četvrtak) biti otvoren za javnost, ali još nije točno poznati termin. Odmah nakon što saznamo u kojem će terminu treninga danske reprezentacije dvorana biti otvorena za javnost o tome ćemo vas obavijestiti.

Gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je reprezentaciju Danske koja je obavila prvi trening u sportskoj dvorani. Poželio im je puno sreće na Europskom prvenstvu u rukometu u ime svih građana najsjevernijeg grada – Grada rudara te im je poklonio kip rudara. Uz rudarski pozdrav “sretno” poručio je da im svi želimo puno uspjeha na Europskom prvenstvu u rukometu.

U četvrtak dolazi rukometna reprezentacija Španjolske koju će gradonačelnik također na isti način dočekati jer Grad Mursko Središće želi biti dobar domaćin.

(dz, foto: as i handball planet, Grad Mursko Središće)

Ostavi komentar