S 2,46 promila izazvao prometnu nesreću pa pobjegao: Prijeti mu 27.000 kuna kazne

alkohol
Ilustracija, Foto: Pixabay

Jučer, 19. travnja oko 13:45 u ulici Vilka Novaka u Varaždinu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, nakon čega je jedno vozilo napustilo mjesto prometne nesreće.

– Kako je utvrđeno, muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,46 g/kg. Upravljao je ulicom Vilka Novaka iz smjera državne ceste D-2 u smjeru Supilove ulice. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na suprotnu kolničku traku i prednjim je djelom vozila udario bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak.

Nakon izazivanja prometne nesreće 49-godišnjak je sa vozilom napustio mjesto prometne nesreće, te je naknadno pronađen po policijskim službenicima. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden je u Policijsku postaju Varaždin. Protiv počinitelja podnijeti je Optužni prijedlog, stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske.

Za počinjene prekršaje okrivljeniku prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 27000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 9 negativnih prekršajnih bodova.

Ostavi komentar