Napad huligana na sezonce na Braču: Napali ih jer su bili srpske nacionalnosti!

U nedjelju rano ujutro su huligani pretukli sezonske radnike u Supetru na Braču. Među napadnutim sezoncima bila su dvojica Vukovaraca srpske nacionalnosti, piše 24 sata.

Policija je uhitila mogućeg napadača (22) kojeg su odveli na triježnjenje. Uhićen je i 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, priopćili su iz tamošnje policije.

– U ime grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem ovaj napad. Neprihvatljivo je da se ovako nešto može dogoditi. Mi smo uvijek bili tolerantan grad i prihvaća sve goste i radnike i one koji žele doći tu živjeti i raditi. Najgore je što se napad dogodio zbog toga što je netko druge nacionalnosti, govori drugim jezikom ili je drugačiji. Posebno mi je krivo što je jedan momak bio iz Supetra i želim njemu, i ostalima, brz oporavak. Kao gradonačelnica sam, s obzirom da su sudionici napada bili posjetitelji ili sudionici Torcida kupa, odlučila ukinuti donacije i uskratiti korištenje sportskih terena. Ne možemo podržavati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji ovako reagiraju. Pokušat ću kontaktirati sa svim žrtvama. S majkom stradalog iz Supetra sam već razgovarala, rekla je u ponedjeljak gradonačelnica Supetra Ivana Marković za 24 sata.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, s obzirom na to da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti”, priopćila je policija.

FOTO: Print Screen Video 24 sata

Ostavi komentar