Cijene goriva ostaju iste i idućih 14 dana

foto: Vlada RH

Danas je na telefonskoj sjednici Vlade RH donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata. U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović rekao je danas da se sljedeća dva tjedna ograničava veleprodajna cijena kako bi najveći igrači na tržištu naftnih derivata, a u najvećoj mjeri Ina, podnijeli teret u odnosu na mala poduzeća, za koja je naveo da su prošlih godina dobro poslovala, stoji na stranici vlada.hr

Naglasio je da je Vlada išla u smjeru zaštite hrvatskih građana i pomoći gospodarstvu, pa će cijene benzina i dizela izvan autocesta biti iste kao i protekla dva tjedna što znači 13,08 kuna dizel i 13,50 kuna benzin eurosuper 95.

Na autocestama će se slobodno formirati cijena i benzina i dizela, kazao je, dodavši međutim, da će  tamo doći do pojeftinjenja, odnosno da će benzin biti 13,83  kune, a dizel 14,28 kuna.

Kao novinu u današnjoj odluci Vlade istaknuo je da će se na sljedeća dva tjedna ograničiti i veleprodajna cijena kako bi i najveći igrači na tržištu naftnih derivata podnijeli teret u odnosu na male distributere.

Ostavi komentar