Čakovčanka Nikolina Babić još četiri godine na čelu Hrvatskog teniskog saveza

Nikolina Babić
Nikolina Babić, nakon što je prošle godine na izvanrednoj Skupštini preuzela HTS, sada je dobila novi četverogodišnji mandat

Nakon usklađivanja članstva Skupštine HTS-a sa Zakonom o sportu, Hrvatski teniski savez u Zagrebu je održao sjednicu nove Skupštine koja je ovom prilikom bila i izborna – s odabirom dosadašnje predsjednice Nikolini Babić za nastavak posla na čelu Saveza u novom četverogodišnjem mandatu, do 2023. godine. Odlukom većine sudionika sjednice, odabran je i novi Upravni odbor, a nakon izbora, predsjednica Babić ukratko je opisala posao koji je pred vodstvom Saveza.

Kao i do sada, u prvom će planu biti podrška igračima, klubovima i reprezentacijama, a pri tome će pomoći i novi projekti, poput Regionalnog teniskog centra u Zadru koji će sa svim sadržajima biti otvoren vrlo brzo, 15. rujna. Predsjednica HTS-a ponovila je kako će princip rada i dalje biti da su prostorije Saveza u zagrebačkoj Gundulićevoj uvijek otvorene tenisačicama i tenisačima. Među tijelima saveza koja su dobila podršku na sjednici Skupštine, Upravni odbor ima tri nova članova u odnosu na dosadašnji sastav, s odabirom Mate Matića, Jasmina Bajića i Filipa Fantonija unovi UO. Fantoni je priključen kao predstavnik iTeama, najboljeg teniskog kluba u Hrvatskoj u protekloj godini, a za taj naslov primio je posebno priznanje iz ruku predsjednice Babić.

Članovi Skupštine su većinom glasova prihvatili izvještaj o radu HTS-a i financijski izvještaj Saveza za proteklu godinu, a ustanovljeni su i novi Odbori za sportske aktivnosti HTS-a, koji će logistički olakšati suradnju klubova u različitim krajevima Hrvatske.Odbora za sportske aktivnosti bit će pet, a HTS-ova predsjednica pojasnila je potrebu za tom novošću.

“Hrvatski teniski savez ranije je bio usmjeren na regije, što nije bilo u skladu sa Zakonom o sportu jer država ne poznaje regije, nego županije i gradove, no s obzirom na to da u nekim županijama imamo po tri kluba, a u nekima i ne možemo formirati županijske teniske saveze jer nemamo dovoljan broj klubova, za tenis su županije preslabe i same po sebi ne bi mogle funkcionirati. S novim odborima najviše će se poboljšati logistika, organizacija i potpora, svi županijski teniski savezi bit će u odborima kako bi međusobno mogli dogovarati i uskladiti aktivnosti, kazala je Nikolina Babić.

Nakon Skupštine, na sastanku Upravnog odbora za novog izvršnog direktora HTS-a izabran je Vladimir Jovanoski, objavio je Hrvatski teniski savez.

Ostavi komentar