24.8 C
Čakovec
Utorak, srpanj 14, 2020

Ministar Beroš: Još sedam slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, ukupno ih je 46

Beroš Božinović
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je na presici nacionalnog stožera civilne zaštite da je zabilježeno sedam novih zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj te da je broj zaraženih porastao na 46. Od toga je petero u Osijeku, pri čemu je riječ o obiteljskom širenju, a dvoje u Zagrebu.

Alemka Markotić rekla je kako su novozaraženi dobrog zdravstvenog stanja i imaju blage simptome. Više će biti poznato na popodnevnoj presici. Komentirala je i neke navode da ibuprofen ne pomaže u liječenju koronavirusa te navela kako se taj lijek ne koristi kod osoba koje krvare, a budući da je kod svakog od oboljelih drugačija klinička slika, ne može se propisivati bez procjene liječnika.Krunoslav Capak iz HZJZ-a komentirao je gužve na granicama i kazao kako nije izgledno da bi se netko zarazio u tim uvjetima. Procedura na granicama pojednostavljena je i to je dovelo do smanjenja gužvi, kazao je Capak.

Ministar Božinović kazao je da je u protekla 24 sata provedena kontrola po dojavama za 57 građana koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije. “Od toga 18 ih je prijavljeno sanitarnoj inspekciji i bit će sankcionirani sukladno zakonskim propisima”, kazao je. Naveo je i da je trenutno u karanteni 51 čovjek, od kojih 49 u Splitu i dvoje u Dubrovniku.

Iako je ministar Beroš u subotu najavio kako će na popisu zemalja čiji građani po ulasku u Hrvatsku idu u samoizolaciju biti i BiH, danas je objavljeno kako do toga ipak neće doći, kao ni za Srbiju, jer još nema transmisije unutar zemlje.

Vlada je pak u subotu na telefonskoj sjednici donijela popis artikala koji ne smiju poskupjeti, odnosno cijena im ne smije biti drugačija od one na dan 30. siječnja.

Prenosimo: Dnevnik.hr

Ostavi komentar