Vatromet i veliko veselje u Strahonincu povodom otvorenja sportske dvorane

otvorenje dvorana strahoninec22_resize
vrpcu je prerezala ministrica divjak uz pomoć učenika

-Škola koja ima 332 učenika i 44 zaposlenika, kojoj je Erasmus sustav dio nastavnog plana i programa, u kojoj se provodi županijski program 1.2.3.-Palim lampicu za darovite učenike i kojoj su vitrine pune pehara sa učeničkih sportskih natjecanja, jednostavno zaslužuje pripadajuću sportsku dvoranu, naglasio je međimurski župan, Matija Posavec na svečanom otvorenju novoizgrađene sportske dvorane u Strahonincu. Otvorenje dvorane, poklopilo se i sa 115-tom obljetnicom organiziranog odgoja i obrazovanja u Strahonincu.

Veliko veselje i radost ovog petka u Strahonincu. Kasno poslijepodne, uz prisustvo resorne ministrice Divjak i drugih uzvanika, svečano je otvorena nova sportska dvorana u sklopu OŠ, vrijedna oko 11.7 milijuna kuna i građena u 5 faza. Sada je konačno sve gotovo, učenici, sportaši i rekreativci na korištenje su dobili najmoderniji sportski objekt.

Kako su istakli govornici u Strahonincu na svečanom otvorenju, jedni za drugim, ovom prilikom pokazala se sva sinergija općinske i županijske vlasti te tri ministarstva, ministarstva obrazovanja, graditeljstva te regionalnog razvoja i Fondova EU.

Pa je tako, zatvorena i financijska konstrukcija, 7 milijuna izdvojeno je iz županijskog proračuna, 3,5 milijuna palo je na leđa općine dok su ostatak sufinancirala ministarstva.

– Ovo je sada samo infrastruktura. Na vama svima, sada je zadatak da nju privedete svrsi, date njoj smisao i sadržaj, poručila pak je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja je nakon otvorenja, prva uzela loptu u ruke i uputila je prema košarkaškom košu.

Svečanost je popratio i bogati kulturno-umjetnički program kojeg su pripremili učenici i njihovi nastavnici. Kako pak to i dolikuje situaciji, novu dvoranu, blagoslovio je varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak.

I dok je župan Posavec, pozvao izvođače da se presele na tamošnji dječji vrtić kojeg u travnju iduće godine očekuju radovi na obnovi i dogradnji, Bernarda Topolko, saborska zastupnica i izaslanica ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade RH, Predraga Štromara, pozvala pak je izvođače na nastavak radova na školi. Naime, kako školarci ne bi gackali po snijegu i blatu, poželjela im je i spojni hodnik između škole i dvorane. Dugo očekivani događaj za sve mještane Strahoninca ali i susjedne Savske Vesi, obilježen je i kao Dan Općine pa je održana i simbolična svečana sjednica Općinskog vijeća. Veliki trenutak koji će se zasigurno dugo pamtiti, zaslužio je i veliki kraj. Shodno tome, nakon protokolarnog djela, iznad dvorane, krenuo je i spektakularni vatromet.

Više trenutaka sreće djece, njihovih učitelja ali i sumještana, pogledajte u galeriji fotografija našeg fotoreportera Zlatka Vrzana OVDJE.

Ostavi komentar