Varaždinski psihijatar seksualno napastovao pacijentice, spasit će ga zastara?!

nasilje
Ilustracija Foto: Pixabay

Više djevojaka koje su hodale na terapije k varaždinskom psihijatru i tražile stručnu pomoć, optužilo ga je za neprimjerene fizičke i verbalne nasrtaje, piše 24 sata o šokantnom slučaju iz Varaždina koji je jučer bio aktualna tema u emisiji “Provjereno.”

Jedna žrtva ispričala je kako bi se psihijatar skinuo te bi tražio da se ona skine pri čemu bi primjenjivao razne metode diranja, učenja disanja, izdisaja i spajanja. Pri tome se stalno referirao na Sigmunda Freuda, poznatog utemeljitelja psihoanalize.

Majka iste žrtve rekla je kako se njezina kći brzo zbližila sa psihijatrom nakon čega joj je on postavio ultimatum da mora prekinuti tadašnju vezu.

Kada je žrtva napokon uspjela otići od njega, podnijela je više prijava državnom odvjetništvu i Hrvatskoj liječničkoj komori.

Sve prijave su bile odbačena, a njezinu kćer nisu ni saslušali. Majka žrtve je još dodala kako se do danas još o tome šuti i nitko ne reagira.

– On je vrlo lukavo manipulirao djevojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osjetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba. Zapravo, to je ponašanje seksualnog predatora, rekao je Nebojša Buđanovac, socijalni pedagog i psihoterapeut.

Kako piše 24 sata, kontaktirali su Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu, a oni su potvrdili kako su zaprimili prijavu u ožujku ove godine.

Prijavljeni slučaj je iz 2009. godine, a temeljem odredba sadašnjeg Kaznenog zakona, za navedenu prijavu odnosno kazneno djelo, nastupila je zastara.

Ostavi komentar