Varaždinci obnovili Kupalište na Dravi, a otvaraju ga na prvi dan ljeta

Kupalište na Dravi bazeni Varaždin
Kupalište na Dravi

Varaždinci su obnovili nekad vrlo popularne bazene na Dravi, odnosno kupalište.

Kupalište na Dravi službeno se otvara na prvi dan ljeta, 21. lipnja, u 17 sati.

Građani Varaždina moći će već prijepodne od 11:15 sati uživati u uređenom kupalištu, a u 17 sati posjetiocima i novinarima obratit će se gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok sa suradnicima i Željko Bunić, direktor Varkoma te dati izjave o uređenju kupališta.

– Razina ulaganja iznosi oko 1,2 milijuna kuna, za sanaciju postojećih i izgradnju nekih novih pogona koji danas s obzirom na zahtjeve tehnologije, zaštite okoliša i standarda moraju biti zadovoljeni i ispunjeni na kupalištima – istaknuo je tijekom radova Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika.

– Ovo mjesto će sigurno biti omiljeno mjesto Varaždinaca u vrućim ljetnim danima, poglavito danas kada iz različitih financijskih i drugih razloga puno naših građana ne može otići na ljetovanje. Mislim da će ovdje puno njih naći što im treba za ljeto i za ljetni odmor – rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Sve se obnavlja, mali bazen ima novu tehnologiju, uređuju se sportska igrališta, odbojka na pijesku i cageball, a još uvijek će ostati dovoljno zelenog prostora za odmaranje i uživanje u hladu.

Odrasli će za ulaznice izdvojiti 20 kuna, studenti 10 kuna, djeca i umirovljenici po pet kuna dok će se mališani do 7 godina koji dođu s roditeljima besplatno kupati.

Izvor i foto: Grad Varaždin

Ostavi komentar