Uspješno održan prvi Career Booster na FOI-ju u Varaždinu

Career Booster FOI

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu od 21. do 23. ožujka održao se Career Booster, po prvi puta u Varaždinu.

Projekt je u potpunosti organiziran od strane FOI studentica Franje Kutnjak, Petre Odeljan i Petre Kuhar, uz podršku Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike te nastavno na inicijativu Start-Up Udruge.

U tri dana održavanja Career Boostera, okupilo se sveukupno dvjestotinjak studenata i mladih različitih usmjerenja koji su imali priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja, rješavati mini case study-e te čuti inspirativne priče. Sudjelovalo je nešto više od 20 tvrtki, potpornih institucija poslovanja, obrazovnih institucija, uspješnih pojedinaca, organizacija i udruga.

Career Booster omogućio je studentima i mladima da steknu praktična znanja i vještine iz različitih područja te da nauče kako tražiti posao, ostvare kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznaju svoje sposobnosti, saznaju što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te kako doći do potrebne motivacije za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti predstavili su kompanije, selekcijske postupke, mogućnosti za praksu i zapošljavanje, a sudionici su imali priliku rješavati i mini case study-e. Održale su se i specijalizirane radionice iz različitih područja financija, marketinga, IT-a, upravljanja karijerom, managementa, poduzetništva, prodaje i soft skillsa.

Career Booster svojim su dolaskom, programom te izdvojenim vremenom omogućili i uveličali sami predavači, odnosno predstavnici tvrtki, udruga i institucija: Degordian, King Kong Agency, MINDIST, Androlić konzalting, BeadItOn, Tehnološki park Varaždin, Razvojna Agencija Sjever, Koncertni ured Varaždin, Aiesec Varaždin, CPSRK FOI, Marker, MyBeeLine, Podravka, iGamingPlatform, LIDL, Infinum, Arbona, NTH grupa.

Sveukupno su održana četiri mini case-study-a od strane predstavnika poslodavaca tijekom kojih su sudionici imali najviše 30 minuta da osmisle rješenja.  Pobjednički timovi osvojili su i brojne simbolične nagrade, a pokazali su i svoja stručna znanja stečena na fakultetu u kombinaciji s kreativnim idejama.
Posebno oduševljenje u programu Career Boostera sudionici su pokazali prema stranim predavačima koji su doputovali samo kako bi im prenijeli svoje životne priče i ohrabrili ih na sljedeće karijerne i životne korake. Oni su Alejandro Duque iz Venezuele, Benoit Auclair iz
Kanade te Gustavo Vilera iz Venezuele. Predstavili su se kroz motivacijske i inspirativne govore prožete mnogim osobnim i profesionalnim izazovima, ali i rješenjima te hrabrošću kojima su kreirali vlastite karijere.

Career Booster je inače do sada održan u pet gradova u Hrvatskoj; Zagrebu, Rijeci, Puli, Osijeku i Zadru, a zahvaljujući inicijativi FOI studentica održao se i po prvi puta u Varaždinu. Trodnevni karijerni projekt omogućio je mnoge prilike za učenje i usavršavanje, upoznavanje s novim trendovima i tehnologijama te za povezivanje s poslodavcima iz različitih djelatnosti. Više od svega, prisutni studenti i mladi ljudi čuli su sjajne govornike i mnoge uspješne i pozitivne priče, koje će ih zasigurno inspirirati za daljnje usmjerenje u studiju, karijeri, ali i osobnim životima.

Ostavi komentar