Udruga Biovrt nagradila najljepše školske vrtove, evo koji su to

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom organizirala je nagradni poziv za sve škole iz Republike Hrvatske s ciljem poticanja školskih djelatnika za pokretanje školskih vrtlarskih grupa i vrtova.

Ova udruga već nekoliko godina provodi u partnerstvu s I. OŠ Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok program školskog vrta koji polaze svi učenici, te iz prve ruke znaju kako kroz ovakve programe djeca dobivaju znanje i vještine koje će im koristiti cijeli život.

U 2019. godini željeli bi da diljem Hrvatske nikne što više školskih vrtova. Iz tog razloga, kako bi školske djelatnike potaknuli da se ohrabre kreirati ili proširiti školski bio/vrt, začinski vrt ili cvjetni vrt, udruga Biovrt raspisala je nagradni poziv s planom da nagradi 10 škola vrtlarskim start paketom koji se sastoji od “Priručnika za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti – U školskom vrtu i mi rastemo” autorice Silvije Kolar-Fodor, 10 paketića sjemenja za vaš školski vrt i brošure “Očuvajmo biorazzznolikost”.

U natječaju je pravilnom prijavom sudjelovalo 80tak osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, čije priče i fotografije su objavili u albumu na svojoj Facebook stranici.

Pet dobitnika izabrala je vrtlarska zajednica po broju lajkova, a pet žiri udruge Biovrt.
Dobitnike možete pogledati na ovoj fotografiji:

Udruga Biovrt nagrađeni školski vrtovi
Popis nagrađenih vrtova

Žiri udruge Biovrt imao je izuzetno težak zadatak izabrati dobitnike jer su uistinu sve priče zaslužile nagradu. Zbog toga je udruga Biovrt odlučila uz 10 glavnih nagrada, podijeliti svim sudionicima utješne nagrade. Tako je poštar i na preostalih 70-tak adresa škola diljem HR dostavio paketić koji sadrži brošuru “Očuvajmo biorazzznolikost” i tri paketića sjemenja iznenađenja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE