U Varaždinu dobra organizacija i gotovo puni kapaciteti, a uskoro stižu nove mjere za cijelu Hrvatsku

Jučer je evidentirano 197 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji od ukupno 521 testiranog uzorka. U posljednjih tjedan dana zabilježeno je 1776 novih slučajeva, pa broj novooboljelih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika ima visoku vrijednost od 1050. Preminulo je 10 osoba, dok je udio pozitivnih na COVID-19 (među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata) jučer iznosio 46%, a udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 38%.

Varaždinska županija s ovakvim brojkama ulazi u sam vrh najgorih regija Europe. Odlučili smo provjeriti kakva je situacija prema mišljenju samih medicinskih tehničara koji se nalaze na prvoj crti borbe protiv koronavirusa.

– Traži se krevet više i velike su potrebe za respiratorima i uređajima za visok protok kisika. Kapaciteti su gotovo puni, zato su podignuti šatori prije dva dana da pacijenti budu privremeno smješteni dok se ne nađe mjesto na odjelu. Ima puno posla, dosta je naporno, pa su i svi umorni, no maksimalno se trudimo da sve stignemo i napravimo. Organizacija vodećih i bolnice općenito je jako dobra i sve funkcionira, poručio je medicinski tehničar Opće bolnice Varaždin.

Vlada bi na današnjoj sjednici trebala objaviti najnovije mjere za cijelu Hrvatsku u borbi protiv pandemije koje će biti na snazi do Božića.

Ostavi komentar