Superioran dizajn iz Međimurja + superiorna kvaliteta iz Varaždina = 2 ZLATA!

varaždinska bučina ulja
Varaždinska bučina ulja Andreje Petrović i Matije Patrčevića dobila su zlatne medalje za kvalitetu na 59. svjetskom natjecanju u Bruxellesu

Varaždinska bučina ulja Andreje Petrović iz Varaždina i Matije Patrčevića iz Nove Vesi Petrijanečke dobila su zlatne medalje za kvalitetu na 59. svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection 2020. u Bruxellesu. Osvojena zlata predstavljaju potvrdu vrhunske kvalitete Varaždinskog bučinog ulja na najvišoj svjetskoj razini. Trijumfu iz Bruxellesa prethodila su zlatna odličja s Međunarodne izložbe Alpe – Adria gdje je bučino ulje Andreje Petrović osvojilo zlato, a ulje Matije Patrčevića titulu šampiona. Na međunarodnoj „utakmici“ u Austriji, u St. Andräu u Koruškoj, ulje Vladimira Kurteka proglašeno je šampionom, a osvojeno je još šest zlatnih medalja.

Dva zlata na MONDE SELECTION BRUXELLES 2020′

Varaždinsko bučino ulje je prvo ulje iz Hrvatske koje je ikad u povijesti dobilo zlatnu medalju na prestižnom natjecanju u Bruxellesu. Varaždinsko bučino ulje je na natjecanju Monde Selection, kao i ostalih 3.200 prijavljenih proizvoda, bilo podvrgnuto rigoroznoj analizi, testiranju i kušanju.

Ocjenjivačku komisiju čine ugledni profesionalci, kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske Kulinarske akademije, sveučilišni profesori, kemijski inženjeri i nutricionisti. Komisija je u Hrvatsku poslala niz impresivnih organoleptičkih pohvala na račun Varaždinskog bučinog ulja, a u dijelu osvrta na ambalažu korišteni su izrazi „boca superiornog izgleda, elegantan i privlačan dizajn etiketa”. Fantastične ocjene! – ponosno je izgovorio župan Radimir Čačić na službenoj konferenciji za medije u atriju Županijske palače u Varaždinu 29. travnja 2020. i još dodao:

– Monde Selection natjecanje nije usporedivo s klasičnim natjecanjima, Nobelovom nagradom niti Olimpijskim igrama, gdje se u masi sudionika nagrađuje “najbolji”. Ovo natjecanje mora se usporediti s Michelinovim vodičem za restorane i hotele, u kojem vrhunski stručnjaci poštivanjem najstrožih kriterija zvjezdicama naznačuju određenu razinu kvalitete kušanog.“

Dizajn i foto: Studio Reci Da

Ostavi komentar