Danas izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika

U nastavku prenosimo priopćenje Sunčane Glavak.

Izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2024. godini

Zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Sunčana Glavak, u suradnji s Jutarnjim listom i Ministarstvom poljoprivrede, organizira izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2024. godini koji će se održati danas, u srijedu, 10. travnja 2024., s početkom u 19 sati u hotelu Le Méridien Lav (Grljevačka 2a, Podstrana, Split) u sklopu svečanog otvorenja 6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Na ovogodišnjem, devetom izboru najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, natječe se 20 finalista koji su, procjenom stručnog žirija sukladno pravilima Natječaja, imali najbolje projekte. Najbolji među njima bit će proglašen na svečanoj završnici izbora te nagrađen iznosom od 3.500 eura. Drugoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica bit će nagrađen iznosom od 2.000 eura, a trećeplasirani iznosom od 1.000 eura.

U četvrtak, 11. travnja, na drugom danu 6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu s početkom u 11 sati održat će se panel-rasprava na temu Nove mogućnosti u ruralnom prostoru za mlade – izazovi i prilike na kojem će sudjelovati najbolji mladi poljoprivrednik 2024. godine.

Podsjetimo, prošlogodišnji pobjednik izbora David Pejić predstavljao je Hrvatsku na Europskom kongresu mladih poljoprivrednika gdje je osvojio drugo mjesto u kategoriji „Najbolji projekt unaprjeđenja ruralnih područja“.

Dosadašnji pobjednici izbora najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika:

  • 2014. – Martina Petrović, Vukojevci, uzgoj crne svinje
  • 2015. – Ivan Veselić, Novo Selo Palanječko, ekološka proizvodnja voća i povrća, turizam u Lonjskom polju
  • 2017. – Matija Cetinić-Frankos, Zaprešić, ekološki uzgoj bobičastog voća u poljoprivrednoj zadruzi Berry Organica
  • 2018. – Ivan Gašić, Beketinci, proizvodnja i prerada kravljeg mlijeka
  • 2019. – Zvonimir Kalić, Vrpolje, uzgoj industrijske konoplje
  • 2021. – Goran Vrabec, Igrišće, uzgoj ljutih papričica, brend Volim ljuto
  • 2022. – Ilija Jurić, Velika Kosnica, uzgoj jestivog cvijeća, mikro povrća i egzotičnog bilja
  • 2023. – David Pejić, Habjanovac, suvlasnik Zrno eko-imanja na kojem se proizvodi voće i povrće po načelima ekološke proizvodnje hrane

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE