11.6 C
Čakovec
Petak, 23 veljače, 2024

Srednja škola Ludbreg: Škola koja vjeruje da su izvrsnost, znanje i rad ključ uspjeha

Srednja škola Ludbreg, koja je ove godine proslavila 10 godina i ove će godine upisivati učenike u nove razrede, kako četverogodišnje, tako i trogodišnje. Učenici završnih razreda osnovnih škola tako će moći birati između 10 zanimanja. Školu u Ludbregu prepoznali su i mnogi Međimurci, koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje stekli  u Srednjoj školi Ludbreg, pa i ove godine očekujemo nove učenike iz Međimurske županije, rekao nam je Josip Zdelar, ravnatelj škole.

Od četverogodišnjih obrazovnih programa Srednja škola Ludbreg nudi mogućnost školovanja za zanimanje strojarski računalni tehničar/ka koje učenicima pruža teorijsko znanje koje primjenjuju u radu na praktičnoj nastavi u školi, tehničar/ka za mehatroniku, a upisuju i u opću gimnaziju.

Od trogodišnjih programa ističe se onaj za CNC operatera/ku . Tijekom obrazovanja učenici stječu znanja iz općeobrazovnih predmeta, ali i strukovnih koje primjenjuju u radu na praktičnoj nastavi kod poslodavca.

U Srednjoj školi Ludbreg mogu se upisati i dualni obrazovni programi. Riječ je o programima koji kombiniraju teorijski dio i plaćenu praksu odnosno podrazumijevaju da učenik, koji je u redovnom sustavu strukovnog obrazovanja, formalno „upisuje tvrtku“, a ne školu, gdje onda i provodi više od 50 posto ukupnog vremena školovanja. Kroz dualne programe učenici se mogu obrazovati za zanimanje prodavača i CNC operatera. Upisuju se i smjerovi: strojobravar/ica, elektroinstalater/ka i tokar/ica.

Nudi se i obrazovanje po prilagođenom programu ili individualiziranom programu uz općeobrazovne predmete za zanimanje pomoćni kuhara -slastičara/ke te pomoćni bravar/ka.

Više na www.ssludbreg.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE