Snježana Tkalčec Avirović: Zvali smo predstavnike stanara na razgovor o otpadu, no samo su se rijetki odazvali

Snježana-Tkalčec-Avirović-Čakom-direktorica
Stanari zgrada oglušili su se na ČAKOM-ove pozive

Visoki iznosi na novim ČAKOM-vim čekovima za odvoz otpada ili kako se to stručno zove – Javna usluga prikupljanja MKO, BKO i OSO ovih su dana podigli buru u Čakovcu i okolici, naročito pogođenih korisnika koji, smatraju, kako se radi o novom, prevelikom povećanju cijene. A najviše pogođenih korisnika je u višestambenim zgradama koji se moraju, kako je istakla direktorica ČAKOM-a, Snježana Tkalčec Avirović, prilagoditi novom sustavu prikupljanja otpada.

-To nije ništa što oni već nisu znali i na što stanare višestambenih zgrada, nismo unaprijed upozorili, objasnila nam je direktorica GKP ČAKOM, Snježana Tkalčec Avirović. Što više, svi su oni bili pozvani na razgovor kako bi se upoznali s novom Odredbom, no samo su se rijetki odazvali. I ti rijetki, danas nemaju problema s visinom čeka.

Poziv za razgovor i dogovor, napominje, i dalje vrijedi. Glavni razlog velikim iznosima na računu su postojeći veliki kontejneri u njihovim zgradama budući da je obračunska jedinica za odvoz komunalnog otpada volumen, odnosno litra. Nova Uredba ima, naime, tendeciju poticanja stanovništva na selektiranje otpada kako bi ga što manje završilo u crnim kantama ili kao MKO-miješani komunalni otpad.

Što se pak tiče poskupljenja javne usluge prikupljanja otpada, to ne stoji, naglašava jer se cijena za kućanstva nije mijenjala.

Ostavi komentar