Slovenski i austrijski vatrogasci pomažu stradaloj Petrinji: Jučer ušao konvoj od 24 teretna i kombi vozila

Foto: Brzi mediji

Jučer ujutro je na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska u Hrvatsku ušao konvoj od 24 teretna i kombi vozila, dostavljajući humanitarnu pomoć stradalom području u nedavnom razornom potresu. Uz policijsku pratnju i pod rotirajućim svjetlima dopremili su velike količine građevinskog materijala, alata za gradnju, greda, dasaka i letvi, agregate i grijalice, tekstilnu robu, jastuke, deke i pokrivače, poljske krevete, hranu, vodu, kao i brojne druge potrepštine od egzistencijalnog značaja za brojne žitelje potresom pogođenog područja.

Po dolasku ih je na prostoru skladišnog terminala tvrtke NIL-Ž u Petrinji dočekao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, zahvalivši im na angažmanu prilikom prikupljanja i dostave dragocjene i dobrodošle pomoći.

Ova je humanitarna akcija organizirana od strane općine Breznički Hum uz angažman tamošnjega DVD-a i zajedničkih prijatelja s kojima općina dugi niz godina surađuje na europrojektima – PGD-om Paloma Sladki Vrh iz susjedne Slovenije i Vatrogasnom postrojbom OBR iz Republike Austrije.

Tajnica slovenskog vatrogasnog društva Valentina Ošlovnik i zapovjednik društva Robert Ošlovnik te zapovjednik austrijske Vatrogasne postrojbe OBR Johannes Matzhold, izrazili su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj akciji.

– Zadovoljstvo je doista ogromno, rekao je brezničkohumski načelnik Zoran Hegedić. Zahvalio je svim sudionicima ove humanitarne akcije – zamjeniku općinskog načelnika  i načelniku stožera Civilne zaštite Breznički Hum Branku Mataku, predsjedniku općinskog vijeća Željku Sremecu, humskim, slovenskim i austrijskim vatrogascima. Hegedić je riječi zahvale uputio i hrvatskoj carini na odličnoj suradnji prilikom dolaska konvoja, hrvatskoj policiji na pratnji konvoja tijekom cijelog puta, kao i svima onima koji su na bilo koji način dali svoj obol ovoj humanitarnoj priči. (bm)

Foto: Brzi mediji

Ostavi komentar