Razmišljate o izletu u Karlovačku županiju? Evo zašto je to odlična ideja!

Karlovačka županija smještena je u dijelu Hrvatske koji teško možete zaobići, a godišnje ju posjeti gotovo 400.000 turista. Riječ je o županiji koja ostvaruje najveći broj noćenja u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Brojne prirodne ljepote, zelene oaze mira, povijesne i kulturne znamenitosti te velika ponuda različitih aktivnosti i adrenalinskih sportova! Želite li sve to doživjeti, posjetite jedan od najljepših dijelova kontinentalne Hrvatske.

Evo što možete posjetiti u Karlovačkoj županiji!

Rafting na Mrežnici

Ako ste ljubitelj adrenalinskih sportova, rafting na prekrasnoj Mrežici bit će pun pogodak!

Preporučujemo da krenete iz malog mjesta Primišlja nedaleko od Rastoka koje se postupno nametnulo kao jedno od najpopularnijih odredišta za rafting u cijeloj Hrvatskoj.

Kristalno čista rijeka Mrežnica ukrašena vodopadima koji na nekim mjestima dosežu visinu i do osam metara, skriveni kanjoni i sedrene barijere – osvojit će vas na prvi pogled!

Onima koji uživaju u adrenalinu posebno će biti zanimljiv gornji tok rijeke, gdje je najbrža i najsurovija, dok je njezin donji dio puno mirniji i pitomiji, idealan za one koji žele provesti opušten dan u prirodi, polako upijajući svu ljepotu toga kraja.

Sezona raftinga u tom kraju najčešće traje od ožujka do kraja listopada, a ovisi o vremenskim uvjetima.

Šetnice uz rijeku Koranu

Želite li provesti miran dan u prirodi, odlučite se za šetnju uz rijeku Koranu u Karlovcu koji je poznat i kao grad na četirima rijekama.

Ovaj dio Korane u ljetnim mjesecima nezaobilazno je odredište Karlovčana jer se tu nalazi prvo registrirano riječko gradsko kupalište u Hrvatskoj – Foginovo kupalište. Uz njega su izgrađeni skakaonica i igralište za vaterpolo, a u ljetnim mjesecima kupalište posjeti i 40.000 kupača.

Šetnica uz rijeku Koranu prolazi karlovačkim mostovima, a na svakom koraku zove vas da upoznate biljni i životinjski svijet. Uz šetnicu se nalaze informativni punktovi koji su sjajan izvor informacija o rijeci i životinjskom vodenom svijetu tipičnom za to područje.

Aquatika – slatkovodni akvarij

Nastavite li dalje, šetnica će vas dovesti do još jedne atrakcije – jedinog slatkovodnog akvarija u ovom dijelu Europe! Aquatika se nalazi na desnoj obali rijeke Korane, sagrađena je 2016. godine i sastoji se od 25 akvarijskih bazena koji prikazuju jednu tipičnu kršku rijeku od izvora do ušća i životinjski svijet u njoj.

Cilj Aquatike je predstaviti Hrvatsku kao mjesto bogato slatkovodnim ribama, pa je u deset odvojenih akvarija ispričana priča o deset hrvatskih rijeka. Ovdje živi čak 2000 riba, predstavnica 83 vrsta. Sigurno će vas se dojmiti i riba rekorderka po veličini – sivi glavaš, težak čak 20 kilograma!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE