U Prelogu održano predstavljanje srednjih škola osmašima

oš prelog
Učenici SŠ Prelog predstavili su svoju školu

Pred osmašima  je zasigurno dosad najveća i gotovo ključna odluka, a tiče se izbora nastavka školovanja. Za konačni odabir buduće škole u kojoj će otpočeti put obrazovanja kako bi stekli zvanje još je malo vremena, no istodobno dovoljno ne bi li popravili ono važno, a to su ocijene koje mogu biti presudne u tome hoće li upisati željenu školu.

janja škoda
Pedagoginja Janja Škoda

Pedagoginja Janja Škoda ističe kako prije donošenja konačne odluke i izbora škole i smjera koji će dijete upisati  treba dobro procijeniti njegove sposobnosti, vještine, vrijednosti, afinitete i mogućnosti.

Savjetuje kako roditelji konačnu odluku o izboru škole moraju prepustiti djeci.

Važno je, kaže, čuti o iskustvima onih koji su prethodno upisali neki željeni smjer odnosno željenu školu, ali se ne povoditi njima.

Također je važno posjetiti tu školu, informirati se o tome što se traži na tržištu rada, makar to će biti relativno za 5 ili 10 godina.

 

Predstavljanje srednjih škola u Prelogu

Osmaši su izloženi i imaju pristup mnogim informacijama koje do njih dolaze preko razrednice i škole te mrežnih stranica, a onda i obitelji i prijatelja. Čitavu posljednju godinu pripremali su ih na predstojeću im odluku. Srednje škole su organizirale dane otvorenih vrata, dolazile su u osnovne škole sa svojim lecima. Jedno takvo predstavljanje srednjih škola 24. svibnja održano je u OŠ Prelog koja je bila domaćin srednjim školama i njihovim predstavnicima koji su putem letaka pokušali informirati učenike o svojoj školi, ali su i odgovarali na pitanja osmaša kojih nije nedostajalo. Na ovom predstavljanju u Prelogu okupili su se osmaši iz OŠ Prelog, OŠ Draškovec i OŠ Donji Kraljevec.

Preloškim osmašima u pomoć pri izboru škole priskočili su i učenici SŠ Prelog, koji su održali nastavu engleskog jezika na vrlo zanimljiv način, kakav je vrlo čest u njihovoj školi.

  • Učenici naše škole koji pohađaju izbornu nastavu engleskog jezika posjetili su, sada već treću godinu za redom, osmaše OŠ Prelog ne bismo li im približili način rada u našoj školi. Ovaj put odabrali smo Australiju kao temu. Bilo je poučno, ali i veselo. Najveselije je ipak bilo kad su im Sabina Golubić, Klara Horvat, Adriana Bratić, Ana Mičić i Lucija Brisar (učenice 4.G) podijelile ukusne Lemington kocke. Za one koji možda ne znaju, radi se o svjetski poznatoj australskoj poslastici koju su za osmaše pripremili slastičari SŠ Prelog i njihov stručni učitelj Vlado Turek, prenosi nam mentorica Maja Labaš Horvat.

Više o temi upisa u srednje škole, vrlo detaljno, donosi posebni prilog aktualnog broja Međimurskih novina “Izaberi pravu srednju školu“.

foto: mrežna stranica SŠ Prelog

Ostavi komentar