Otvoren natječaj za upis na prestižni poslijediplomski međunarodni doktorski sveučilišni studij

sjever sveučilište

Prijave za upis na prestižni poslijediplomski međunarodni združeni doktorski sveučilišni studij Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment na Sveučilištu Sjever primaju se do 31. srpnja 2020. Godine.

Međunarodni združeni doktorski programi smatraju se najvažnijim generatorom internacionalizacije europskog obrazovanja i istraživanja. Imaju golemu ulogu u poticanju međusveučilišne suradnje zasnovane na razvijanju međunarodnih iskustava u istraživanju i mentoriranju; potiču razvoj vještina nužnih za transfer novih znanja među partnerima u združenom studiju. Sveučilište Sjever u tu je svrhu osnovalo čak dva združena doktorska studijska programa – združeni poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment te združeni interdisciplinarni poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Obrazovne i komunikacijske znanosti s više inozemnih institucija (sa sveučilištima diljem Europe).

Svrha združenog doktorskog studija jest stjecanje međunarodno priznatog doktorata iz međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta, a važni elementi ovoga združenog studija su prije svega znanstveno-istraživački europski i međunarodni projekti, istraživački projekti s gospodarstvom, transfer tehnologije, razvoj poduzetničkog duha, međunarodni kontekst te stjecanje mnogih suvremenih kompetencija.

  • Internacionalizacija je jedan od važnijih segmenata visokog obrazovanja te su znanstvenici oduvijek bili pozvani prelaziti granice – lokalne, društvene, političke. Odlaskom na mobilnost upoznaje se kultura, tradicija i jezik druge zemlje te se uspostavlja nezaobilazno važna suradnja na međunarodnoj razini. Internacionalizacija i sve internacionalne aktivnosti od osobite su važnosti, posebno mladima u Hrvatskoj koji se moraju osposobiti za ravnopravno nošenje s vršnjacima iz drugih zemalja u uvjetima snažne međunarodne konkurencije. U današnjem razdoblju globalizacije i regionalnog objedinjavanja europskog prostora, kulturni i umjetnički sektor treba biti povezan s gospodarstvom i turizmom, pomažući općem razvoju i doprinoseći zapošljavanju uključujući financijski aspekt – ističe izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju na Sveučilištu Sjever.

Uvjeti i način prijave

Međunarodni združeni doktorski studij primjeren je kandidatima na kvalificiranim profesionalnim pozicijama, posebice onima s iskustvom i znanjem u poslovnom upravljanju ili u ekonomiji, a koji žele ostvariti doktorat u naprednom primijenjenom istraživanju. 

Način izvođenja nastave prilagođen je epidemiološkoj situaciji te se s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju uzrokovanu širenjem bolesti COVID-19, nastava na svim studijskim programima trenutačno izvodi isključivo na daljinu, a isto tako i na partnerskoj ustanovi.

Više informacija na https://www.unin.hr/2020/07/otvoren-natjecaj-za-upis-na-poslijediplomski-medunarodni-zdruzeni-doktorski-sveucilisni-studij-medunarodni-ekonomski-odnosi-i-menadzment/

Ostavi komentar