Nova akcija u srijedu, 20. lipnja – pozivaju vozače da ugase aute na sat vremena

U petak se prosvjedovalo u Čakovcu, Foto: dv

Građanska inicijativa Stop rastu cijenu goriva najavila je novu prosvjednu akciju – gašenje motora u srijedu, 20. lipnja, ovaj put od 15.30 do 16.30 sati, u cijeloj Hrvatskoj, s ciljem spuštanja cijene goriva ispod 9 kn i snižavanja trošarine.

Prva takva akcija održana je u petak u 17 sati, kada su mnogi vozači u gradovima diljem Hrvatske ugasili automobile na 10 minuta.

“Prema policijskom izvješću 2.572 vozila sudjelovala su u blokadama Hrvatskih prometnica u petak, a ovaj put očekujemo barem 10.000 vozila koja će se ugasiti na hrvatskim prometnicama. Iako nam mnogi prigovaraju da je generalna proba bila loša, dobili smo poziv iz Ministarstva financija i rečeno nam je da su spremni za razgovor”, poručili su iz inicijative.

>> VIDEO i FOTO Čakovečki promet stao na 10 minuta s porukom: Sljedeća stanica je Markov trg!

– Slušam iz dana u dan pojedince kako se boje za svoje radno mjesto i za tu crkavicu koja iz mjeseca u mjesec vrijedi sve manje. Nikoga od njih ne zanima već godinama što će biti sutra, a kada sutra zakuca na vrata svojoj djeci govore da spas potraže van Hrvatske. To ja zovem – neodgovornost! – poručio je Damir – Kristijan Rogina ispred koordinatora ove inicijative.

Ostavi komentar