Njemački medij upozorava na naše visoke cijene ljetovanja!

More, pivo
Foto: pixabay

Njemački portal Bayerische Rundfunk 24 svoje je sugrađane upozorio na inflaciju u Hrvatskoj te povećanje cijena svakodnevnih artikala u trgovinama i ogroman rast cijena u ugostiteljstvu.

Nijemci svake godine rado posjećuju Jadran i Hrvatska je za njih jako popularna destinacija. Prema istraživanju koje je naručio Bavarski centar za turizam, 69 posto Nijemaca koji inače putuju sigurno će otići na odmor i ovog ljeta, unatoč negativnim posljedicama rata u Ukrajini i koroni koja se još nije do kraja utišala, prenosi RTL.hr.

Za primjer poskupljenja cijena u ugostiteljstvu po cijeloj Hrvatskoj, navodi Bayerische Rundfunk 24, da je prije pandemije pivo u pivnici u Zagrebu koštalo 12 kuna, odnosno oko 1,60 eura, a da će za njega sada morati platiti 19 kuna.

Nadalje, upozorava da su na mjestima poput Splita, Dubrovnika ili Rovinja, cijene još i veće: ručak za četveročlanu obitelj može koštati 700 kuna i više, što je u protuvrijednosti oko 93 eura.

Na kraju, savjetuje ih da paze gdje mijenjaju novce jer ovisno o tome gdje se mijenjaju euri u kune, tečaj varira. U pravilu su tečajevi u mjenjačnicama znatno jeftiniji nego kada se podiže novac iz automata kod mijenjanja novca.

Izvor: RTL.hr

 

Ostavi komentar