Nakon izlaska stranke iz koalicije i međimurski HRAST-ovac Hrvoje Šlezak napušta funkciju

Hrvoje Šlezak
Hrvoje Šlezak, predsjednik međimurske podružnice Hrasta

HRAST je danas objavio da odlazi iz koalicije i odustaje od svih pozicija u vladajućoj strukturi.

HDZ je napravio odmak prema lijevom spektru – u Istanbulskoj konvenciji itekako imamo rodne ideologije, istaknuo je HRAST-ov Hrvoje Zekanović i kazao da HRAST odustaje i od svih pozicija u vladajućoj strukturi te da neće podržati Dalić što je opetovao i u razgovoru za N1.

Prema onome što je rekao Zekanović svoju funkciju će napustiti i Hrvoje Šlezak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te predsjednik HRAST-a Međimurske županije.

Je li Andrej Plenković od Vas tražio da napustite koaliciju?

Naravno da nije. Svaka mu je ruka važna, to je moja odluka, želimo i dalje ostati vjerodostojni. U politici i životu postoje crvene crte preko kojih se ne može prijeći.

Što je s Ladislavom Ilčićem i Hrvojem Šlezakom?

Naravno da ćemo biti vjedostojni. Fotelje nam nisu bitne. Pokazat ćemo da postoje političari za koje se može jamčiti što će napraviti.

Niste vidjeli dio oko Istanbulske konvencije u HDZ-ovu programu?

To je spin, laž. Kao kad je biala riječ o izjavi nadbiskupa Puljića. Nije podržao Istanbulsku konvenciju. Također u programu HDZ-a nije to pisalo. To je spin, laž, izmišljeno, radi se o falsifikatu, pitajte Ivanu Maletić je li to bilo u programu ili nije. Kod nas je u programu jasno pisalo da smo protiv.

Hoćete li vratiti mandat s obzirom na to da ste izabrani na listi HDZ-a?

To HDZ morate pitati hoće li oni vratiti mandate. Dobili su glasove izabrani kao demokršćani, a ako si iznevjerio glasove koji su te izabrali, treba reći – hvala, ja ne zaslužujem taj mandat.

Ostavi komentar