MAMIĆ: Živ ne bih došao u hrvatski zatvor. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Da vam nacrtam?

Zdravko Mamić
Osebujni Zdravko Mamić

Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema, rekao je Mamić o čemu piše večernji.hr

Zdravko Mamić, koji je otišao u Međugorje u BiH prije nego što je lani nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, poručio je kako živ ne bi došao u hrvatski zatvor.

U razgovoru za Provjereno Nove TV aludirao je na slučaj Slobodana Praljka, koji se ubio nakon izricanja osuđujuće presude na Haaškom sudu.

Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Što sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor – rekao je Mamić. Rekao je i da se protiv njega vodi politički progon, da želi živjeti u BiH pa da bi bilo pošteno da mu se ondje i sudi.

Ostavi komentar