Ljetno izdanje manifestacije Podravski motivi – „Kopriva“ ovaj vikend u Koprivnici!

podravski motivi

Tradicionalna manifestacija Podravski motivi ove će se godine održati u ljetnom terminu, 03. i 04. srpnja (subota i nedjelja). Najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom zauzet će centralnu poziciju na glavnom gradskom trgu, dok će se ostatak programa i sadržaja odvijati uz pročelje parka i u parku. Službeno otvorenje 27. Podravskih motiva biti će u subotu, 03. srpnja u 10 i 30h na Zrinskom trgu uz glazbeni nastup Bemian dueta.

Ljetno izdanje manifestacije odvijat će se kroz glavnu temu: „kopriva“. Vrijedne ruke naših Udruga i obrtnika pripremit će za vas razne delicije i proizvode od koprive. Kulturno umjetnički program biti će obogaćen nastupima domaćih KUD-ova.

Osim naivnog slikarstva, očekuju vas brojni stari zanati, antikvarijati, medari i ostali izlagači koji su za vas pripremili razne domaće proizvode i rukotvorine te naravno, tradicionalna prodajna izložba kolača udruga žena u nedjelju prijepodne pod pokroviteljstvom Dolcele uz kumu izložbe, gđu. Vesnu Višnić, direktoricu poslovnog programa dječja hrana, slastice i snack. Podravka d.d. imat će prezentaciju „Podravkinog obeda“ u subotu oko 12h, vrhunski Podravkini kuhari pripremit će za Vas tradicionalna podravska jela koja ćete moći isprobati na Zrinskom trgu dok će se najmlađi moći zabaviti u Lino igraonicama.

Navečer nas očekuje Slatka večer uz Podravku – degustacija kolača. Također će se održati radionice starih zanata „Skrivena Podravina“ – radionica košaraštva u suradnji s TZ Središnja Podravina. U večernjim satima vas očekuje zabavno-glazbeni program koji u subotu (03.07.) u 19.30h otvara Gruntovec band nakon kojeg slijede Kraljevi ulice u 21.00h, a u nedjelju (04.07.) od 21.00h zabavljat će Vas Miroslav i Gordana Evačić.

U sklopu manifestacije Podravski motivi, od 02. do 04. srpnja održati će se „Craft beer fest-Koprivnica“ na kojem ćete moći isprobati preko 30 vrsta domaćih craft piva. Radno vrijeme Craft beer festa je od 18 do 24h.

U nedjelju 04.07. u Gradskom parku očekuje vas Robin family day u kojem će uživati djeca svih uzrasta – besplatni napuhanci, obiteljske natjecateljske igre s nagradama, maskote, oslikavanje lica, photo booth i još mnogo toga, a u 19h zabavit će Vas nastup Erica Vidovića.

Muzej grada Koprivnice pripremio je zanimljive izložbe u Galeriji Koprivnica, Galeriji Mijo Kovačić te Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Također će se obilježavati 10. rođendan Koprivka i prve koprivničke slikovnice „Koprivko i tajna Crne rupe“ uz radionice i izložbu.

Sponzor manifestacije je Podravka d.d.

Manifestacija će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama te ovim putem pozivamo sve posjetitelje da se ponašaju odgovorno sukladno mjerama i preporukama za osobnu zaštitu te da održavaju fizički razmak kako bi svi zajedno nesmetano mogli uživati u Podravskim motivima.

Ostavi komentar