LEPOGLAVA: Čipka i dizajn tema je ovogodišnjeg međunarodnog festivala čipke

cipka

22. međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se od 14. do 16. rujna 2018. godine. Festival čipke posjetiteljima će ponuditi brojne kvalitetne kulturne, zabavne i gastronomske sadržaje. Tema ovogodišnjeg Festivala je ČIPKA I DIZAJN, a zemlja partner ovogodišnjeg Festivala je Talijanska Republika.

Na ovogodišnjem festivalu uz Hrvatsku sudjeluje 6 europskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Poljska, Slovenija, Estonija, Italija, Mađarska) te svi domaći čipkarski centri (Hvar, Pag, Sv. Marija, Sikirevaci, Slovensko kulturno društvo “Triglav” iz Splita, Trga kraj Ozlja, Križevci, Primošten i domaćin i organizator – Lepoglava).

Dani europske baštine 2018.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO).

Temu festivala posjetitelji će moći upoznati kroz bogate izložbe, interesantne radionice i predavanja. U festivalskim danima Lepoglava će posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih popratnih kulturno-zabavnih događanja s naglaskom na povezanost kulturne i prirodne baštine. U sklopu festivala obilježavaju se Dani europske baštine 2018.

“Remarkable festival”

Festival čipke nositelj je oznake “Remarkable festival” za 2017/2018 Europske Asocijacije Festivala (EFA) čija oznaka u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Time je festival postao dio zajednice festivala koji se ističu po umjetničkoj kvaliteti i imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Više o programu Festivala čipke u Lepoglavi saznajte na www.cipkarski-festival.com

foto: rr

Ostavi komentar