HNS će podržati SDP-ovca Alena Kišića za gradonačelnika Varaždina

Alen Kišić SDP
Alen Kišić, Foto: Varaždinska županija

Na sjednici Predsjedništva HNS-a Podružnice Varaždin, održanoj 8. veljače, raspravljalo se, među ostalim, i o zajedničkom izlasku sa SDP-om na sljedeće lokalne izbore. Pritom je donesena odluka kako će HNS podržati Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za varaždinskog gradonačelnika.

Uz to, HNS će izaći na lokalne izbore u Varaždinu sa svoja dva zamjenika. Također, SDP i HNS će u Varaždinu razgovarati i s ostalim potencijalnim partnerima HSU, HSS te laburistima o mogućoj zajedničkoj listi.

Takva odluka uslijedila je nakon pregovora s budućim koalicijskim partnerima, ali i nakon brojnih dogovora među članstvom HNS-a.

– Koalicija ima što ponuditi građanima Varaždina, nastavit ćemo već započete projekte, a uskoro ćemo predstaviti i naš zajednički program. HNS-u su uvijek građani bili na prvom mjestu, a naš program temelji se isključivo na željama i potrebama građana Varaždina – zaključeno je na sjednici predsjedništva.

– Odluku o imenima kandidata za zamjenike donijet ćemo nakon dogovora s članstvom varaždinskog HNS-a – ističu u varaždinskom HNS-u.

Ovo je svojevrstan preokret. Naime, SDP-ovci su u Varaždinu najavljivali da će sami na izbore. Izgleda da su se ipak uspjeli dogovoriti ovi dugogodišnji koalicijski partneri.

Ostavi komentar