Evelin Novak i Zsa Zsa među nominiranima za uglednu glazbenu nagradu Porin

Zsa Zsa i Evelin Novak

U četvrtak, 25. veljače, putem prijenosa na YouTube kanalu Porina objavljene su nominacije za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin.

Ove godine zaprimljeno je 1784 prijava, od čega 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za „Pjesmu godine“ te 75 prijava za kategoriju „Novi izvođač“. Najbolji izvođači, pjesme, albumi, aranžmani, producenti i suradnje biraju se u 36 kategorija.

U kategoriji za „Najbolju vokalnu suradnju“ također je nominirana i Zsa Zsa odnosno naša Međimurka Jelena Žnidarić. Nominirana je zajedno s Hiljsonom Mandelom za pjesmu „Ova ljubav“. Podsjetimo, ove godine Zsa Zsa je već osvojila nagradu Cesarica za hit godine.

Na popisu nominiranih nalazi se još jedna poznata međimurska izvođačica, Evelin Novak. U kategoriji „Najbolji album klasične glazbe“, također se nalazi album „Vatroslav Lisinski: Porin, viteška opera u pet činova“. Izvođači su Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a; dirigent Pavle Dešpalj, tenor Stjepan Franetović, sopranistica Evelin novak, bariton Ljubomir Puškarić, sopranistica Kristina Kolar, bas Luciano Batinić, mezzosopranistica Irena Parlov te tenor Siniša Galović. Navedeni album je također nominiran u kategoriji za „Najbolju produkciju albuma klasične glazbe“.

Također, u kategoriji „Najbolji album pop-folklorne glazbe“ također je nominiran i „Festival kajkavskih popevki – Krapina 2020.“ na kojem su sudjelovali mnogi izvođači iz Međimurske i Varaždinske županije.

Organizatori prestižne nagrade napominju kako će se dobitnici u 36 kategorija saznati uskoro te da imaju spremna 3 scenarija za realizaciju dodjele nagrada ovisno o datim epidemiološkim uvjetima u željenim terminima.

Popis svih nominiranih možete pogledati OVDJE.

Ostavi komentar