Dvadeseti Sajam cvijeća, od 26. do 28. travnja u Prelogu

Sajam-cvijeća-Prelog6
Prelog se priprema za novo izdanje svog Sajma cvijeća

Turistička zajednica Grada Preloga i ove je godine organizator tradicionalnog 20. Sajma cvijeća u Prelogu. Sajam cvijeća će se održati 26. – 28. travnja 2019. godine.

Dvadeseti je rođendan manifestacije, kojom je Prelog postao prepoznatljiv u cijeloj Međimurskoj županiji, i šire. Niz je izlagača prisutan na Sajmu cvijeća kroz svih dvadeset godina te im ovom prilikom Turistička zajednica Grada Preloga posebno zahvaljuje na svih dvadeset godina vjernosti Sajmu cvijeća. Želja je obilježiti dvadesetu godišnjicu na poseban način, bogatim i ispunjenim izlagačkim prostorom i bogatim kulturno – zabavnim programom.

Cilj Sajma cvijeća je potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola. Cilj je također stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja te pružiti zanimljiv popratni zabavni program. Sajam traje tri dana kroz koja se isprepliće bogat kulturno – umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači. Na pozornici Sajma cvijeća izmijenit će se i ove godine mališani iz dječjih vrtića, brojne udruge s područja Grada Preloga te brojni glazbeni gosti. Sajam cvijeća je i ove godine dio obilježavanja Dana Međimurske županije. Želja je okupiti uzgajivače cvijeća sadnica, proizvođače alata, strojeva  i ostalih pomagala vezana za uređenje vrtova, parkova i okućnica. Izlagači Sajma cvijeća mogu biti  cvjećari, tvrtke koje se bave cvijećem i hortikulturom, odnosno sve što je vezano za uređenje vrtova i okoliša.

Sajam cvijeća nema samo lokalni karakter, već je tu uključeno preko četrdesetak izlagača koji uključuju čitavo Međimurje, izlagače iz Podravine i Zagorja, okolice Zagreba, Varaždinske županije te susjednih zemalja Mađarske i Slovenije. Sajam ima izložbeno – prodajni karakter te će i izlagači, izgledom svojih prostora doprinijeti ukupnom izgledu Sajma cvijeća. Mole se svi zainteresirani da se jave i rezerviraju svoj prostor.

Ostavi komentar