5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Dijelimo ulaznice za Pomurski sejem: Međunarodni sajam graditeljstva, energetike, komunale i obrta posvećen inovativnoj gradnji

Dijelimo deset puta po dvije ulaznice za Pomurski sejem u Gornjoj Radgoni. Pošaljite nam svoje podatke ovdje, a mi ćemo u četvrtak proglasiti 10 dobitnika. Ulaznice se podižu s osobnom iskaznicom na ulazu u sajam.

Nagradnjača - besplatne ulaznice

Ispunjenjem forme pošiljatelj daje privolu da njegove podatke Media Novine d.o.o smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom sudjelovanja u nagradnom natječaju.

Međunarodni sajam graditeljstva, energetike, komunale i obrta posvećen inovativnoj gradnji

Sajam AGRA 2019 u Gornjoj Radgoni u susjednoj Sloveniji, koji se održava od 24. do 29. kolovoza jedan je od najznačajnijih međunarodnih poljoprivredno – prehrambenih sajmova u tom djelu Europe. Naglasci su stavljeni na digitalizaciju u poljoprivredi i preradi. Uz tematske stručne skupove biti će prikazani i praktični radovi robota i dronova u tom poslovnom segmentu. Prema dugoj tradiciji, na Agri će biti društveno, veselo, prijateljsko, ukusno, zabavno i korisno. Ne samo za poslovni svijet, poljoprivrednike i profesionalce, nego za sve koji traže ukusnu i zdravu hranu.Regija partner je austrijska Štajerska.

Međunarodna sajamska izložba prikazati će novosti, vrhunsku tehniku i tehnologiju za poljoprivredu, šumarstvo, prehrambenu industriju kao i za vinogradarstvo i vinarstvo. Za potrebe suvremene proizvodnje i uzgoja prikazati će se oprema, sjemenska roba te sredstva za prehranu i zaštitu bilja i životinja. Posjetitelji će moći uživati u najboljim proizvodima, hrani i vinu. U prvom planu biti će nove generacije poljoprivrednih proizvođača koji će svoje proizvode nuditi na tržnici mladih poljoprivrednika.

AGRA će ove godine pažnju posvetiti i ekološkoj poljoprivredi. Na stručnim izložbama goveda, konja i ostalih životinja, uz atraktivne prezentacije na manježu, na bujnim sajamskim vrtovima i šumsko – parkovnim nasadima prikazati će se spoj najbolje tradicije i suvremene održive prakse.

Dobar osjećaj na sajmu popuniti će ponuda odlične hrane iz naše blizine. Upravo taj segment biti će u glavnoj ulozi na Danu gastronomije na kojem će se najaviti Slovenija kao Europska gastronomska regija 2021.

Agra u brojkama

  • 1.850 izlagača
  • 32 država
  • 24.500 m2 izložbenog prostora u sajamskim halama
  • 29.000 m2 vanjskih izložbenih površina
  • 3.000 m2 izložba životinja
  • 15.300 m2 pokusnih nasada, manjež
  • Ukupno 70.800 m2 izložbene površine

Vrhunski eksonati s područja poljoprivrede i prehrane

Na sajmu će nove vizije biti nadograđene vrhunskim eksponatima izlagača s područja poljoprivrede i prehrane među kojima će se naročito isticati digitalizacija (hala A i C3), i najnoviji priključci i uređaji za ratarstvo, voćarstvo, hortikulturu, stočarstvo i vinogradarstvo. Predstaviti će se vodeći svjetski brandovi poljoprivredne i šumarske mehanizacije, nova oprema i sredstva za proizvodnju hrane na ekološki prihvatljiv način, vrhunski proizvodi, jela i vina prehrambeno prerađivačke industrije kao i proizvodi iz dodatnih djelatnosti OPG-ova.

Najznačajnije državne, komorske, gospodarske i strukovne organizacije i institucije

Na sajamskim prostorima, s izložbama, savjetovanjima i stručnim događanjima predstaviti će se najznačajnije državne, komorske, gospodarske i strukovne organizacije i institucije. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i prehrane predstavit će strategiju razvoja poljoprivrede u Sloveniji za razdoblje 2020-2030, nacionalni sistem opskrbe sa sigurnom i zdravom hranom, održiv ribolov i akvakulturu. Na sajmu će se, već tradicionalno, pod okriljem ministarstva predstaviti i obrazovni sustav Slovenije u području poljoprivrede i prehrane. Đaci će nuditi na degustaciju hranu iz proizvoda nacionalne sheme „odabrana kvaliteta“ i ekološke poljoprivrede.

Nezaobilazni sudionici u nacionalnom i međunarodnom strukovnom povezivanju su Zadružni savez Slovenije i Poljoprivredno šumarska komora Slovenije, Gospodarska komora – Komora poljoprivredno prehrambenih poduzeća, te Obrtnička komora Slovenije. Zavod za šumarstvo Slovenije će organizirati 21. natjecanje drvosječa – vlasnika šuma.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE