14.5 C
Čakovec
Petak, 15 rujna, 2023

Dođite na Dane vrganja i crnog tartufa u Paku ovog vikenda!

Ove subote i nedjelje deseto izdanje manifestacije Dani vrganja i crnog tartufa u Paki , 16. i 17. rujna. Paka je oduvijek bila poznata po ovoj deliciji, nezaobilaznoj namirnici jesenskih tanjura, stoga Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Udruga privatnih šumovlasnika Graber nastavljaju razvijati ovu manifestaciju.

Vrganju se unatrag nekoliko godina pridružuje i crni tartuf čija su staništa ovdje dokazana još 2015. godine kada je ovdje prvi put i promoviran Lov na crni tartuf.

Program se sastoji od natjecanja u berbi vrganja, raznih kulinarskih radionica poznatih kuhara, prezentacija lova na crni tartuf, ali, kako se u Paki nalazi i utvrda Paka, spomenik kulture te u blizini i utvrda Čanjevo, organizatori pripremaju i stručne obilaske ovih kulturnih znamenitosti. Uz to su u Paki i nezaobilazne planinarske rute raznih duljina, prezentacije nordijskog hodanja, Paka mini trail te prigodne animacije za najmlađe.

Dabar Pako već dugo živi ovdje te su prezentacije života ovog najvećeg graditelja među životinjama uvijek odlično posjećene. Manifestacija je ustrajnim programom tijekom desetak godina uspjela samu Paku postaviti kao posjetiteljsku točku mnogih rekreativaca tijekom cijele godine, a suradnjom s ugostiteljima i sam vrganj uvrstiti na menije ovdašnjih restorana.

Sajam domaćih i autohtonih proizvoda također je interesantan i izlagačima van županije te se na njemu uvijek mogu pronaći zanimljivi tematski proizvodi. Pa čak i pivo od vrganja!

Priroda je uvijek dobar izbor, a Dani vrganja i crnog tartufa u Paki uvijek nude dobar osjećaj.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
609SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE