Vegetarijanski šiškrlini

Vegetarijanski šiškrlini

Sastojci
vrhnje za kuhanje
šampinjoni
bijeli papar, sol
maslac
kopar
krumpir
brašno
jaje
sol

Priprema


Na maslacu u tavici popržiti brašno, zalijati mlijekom, dodati bijeli papar, sol, narezane šampinjone i vrhnje za kuhanje. Uz povremeno mješanje pustiti za zavrije.

Krumpir skuhati i potom ga ohladiti i oguliti. U posudi uz naribani krumpir, brašno i sol umijesiti tijesto, te iz njega složiti šiškrline ili valjuške. Skuhati ih u slanoj vodi i ocijediti. U drugoj posudi složiti smjesu za paniranje (pohanje) i u nju umočiti na krugove ili ploške izrezane tikvice i patliđane. Pržiti ih u vrelom ulju, izvaditi i vruće staviti na tanjur, pored šiškrlina i umaka, te sve zajedno poslužiti.

 

Ostavi komentar