Vegetarijanka Eneja Zadravec: Palenta ili žganci podsjećaju na djetinjstvo!

Svijet u kojem živimo užurbano se mijenja, pa je neizbježno pronaći način da pritisnuti tehnologijom, užurbanim načinom života i narušenim odnosima među ljudima  pronađemo način da sačuvamo svoje tjelesno i duševno zdravlje.

Zbog toga ne čudi što su mnogi ljudi, posebice mladi, shvatili da je zbližavanje s prirodom najbolji način za pronalaženje mira u sebi.

Promjene koje takvo zbližavanje donosi svakako se odnose i na prehranu pa se mnogi odlučuju promijeniti svoju prehranu i odlučuju se za vegetarijanstvo.

Namirnice koje su nam dostupne, posebno na selu, odlično se mogu uključiti u vegetarijansku prehranu, a kako to izgleda u praksi, pokazala nam je mlada Eneja Zadravec iz Žiškovca. Eneja je ljubiteljica palente pa ona čini veliki dio njene vegetarijanske prehrane.

– Palenta ili žganci podsjećaju me na djetinjstvo i onu poznatu izreku naših baka: „Jedi puno žganci kaj zrasteš velika”, koja mi je danas potpuno jasna.

Cijeli članak i recept za palentu s povrćem donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koji je u prodaji od petka, 15. srpnja. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE